Tort de piersici cu blat de ciocolata.

Postat de dicarmencitta1957 in Dulciuri
16 Feb 2010 | 16305 vizualizari
Tort de piersici cu blat de ciocolata.

by dicarmencitta1957

Ingrediente

  • 1 blat de ciocolata.(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun;
  • 2 linguri zeama de lime;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker;
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime;
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale);
  • 300 gr crema de iaurt;
  • 300 gr branza de vaci dulce;
  • 2 linguri de zeama de lamaie,
  • pentru crema de iaurt.
  • Pentru decor:
  • 2 borcane compot cu piersici (jumatati).
  • Pentru insiropat blatul avem nevoie de:
  • 50 ml ness,
  • 150 ml sirop din compotul de piersici,
  • 50 ml Amaretto.

Mod de preparare

Crema de iaurt:

Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute.

Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa. In aceasta crema am adaugat o piersica pasata (piure), ca sa dea un gust mai acrisor cremei.

Punem blatul intr-o tava, insiropam feliile de blat pe rand, cu sirop facut din: 50 ml ness cu 3 linguri de zahar, 150 ml sirop din compot de piersici, 50 ml Amaretto. Peste fiecare blat se insiropeaza cu acest amestec de sirop, se pune crema de iaurt din abundenta, pana sus la ultimul blat. Peste crema de pe ultimul blat ornam tortul cu piersici din compot.

Pentru ca sa se intareasca crema, dam la frigider tortul pana a doua zi. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici cu blat de ciocolata." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2010, 10:35
Arata super! N-am cumparat niciodata blat gata preparat. E bun? Sa ne scrii si modul de preparare a cremei.
la 16.02.2010, 10:44
Scuze,cred ca din viteza nu am bagat modul de preparare,multumesc mult Miha.
la 16.02.2010, 11:09
la 16.02.2010, 13:02
mie nu prea-mi place blatul de cumparat este cam unsuros iar in momentul in care il insiropez se inmoaie si nu mai merge taiat frumos! tortul tau arata bine ,dar spune-mi nu ai uns cu nimic fructele?
la 16.02.2010, 15:34
Nu,nu am uns fructele cu nimic,au fost scoase sin compot si taiate ptr decor.Eu cumpar un compot de piersici de la Sellgros in borcane de 1,8 kg.Este foarte bun,iar fructele se mentin foarte tari si sunt si foarte gustoase.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking