Tort de sarbatoare

Postat de corina241 in Torturi
29 Dec 2013 | 6827 vizualizari
Tort de sarbatoare

Ingrediente

Blat de cacao:

  • 8 oua
  • 1 cana de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Pentru crema de lamaie :

  • 160g zahar,
  • 2 linguri faina,
  • un varf de cutit sare,
  • 1 lingura coaja de lamaie razuita,
  • 3 oua mari la temperatura camerei,
  • 125ml suc proaspat de lamaie,
  • 3 linguri frisca pentru batut (mai grasa).

Pentru crema de ciocolata cu cafea:

  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu cafea
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri amaretto

Sirop:

  • 1 l apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 sticlute esenta de rom

Mod de preparare

 

Blatul de cacao:Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa mixand treptat impreuna cu praful de copt.

Tapetam o tava drptanghiulara 24x32 cu hartie de copt,punem compozitia si dam la cuptor (incins la 180 grade) pana trece testul scobitorii.

Crema de ciocolata:Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si cremoasa, la frigider se va intari suficient.

Pentru crema de lamaie: Amestecati zaharul cu faina, sarea si coaja de lamaie. Adaugati ouale, sucul de lamaie si frisca si amestecati bine (eu am folosit telul) sa fie compozitia omogena. Turnati cu grija peste crusta racita. Eu am strecurat-o ca sa fie limpede, fara coaja de lamaie, care i-a dat totusi un pic de aroma.

Siropul:Punem la fiert apa cu zaharul si esenta de rom si lasam sa dea in clocot.

Taiem blatul in 3,il insiropam si punem pe rand crema de cacao,apoi blat,iarasi un rand de crema de lamaie ;deasupra,peste blat decoram cu cremele ramase ,unde am adaugat mure congelate.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu banane caramelizate

Postat de licurici_lra

Tort cu banane caramelizate

Pentru blat, se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, 5-7 min, pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...

Citeste continuarea

Tort de sarbatoare

Postat de Creatsa

Tort de sarbatoare

Prima data facem blatul pentru rulada: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra si mixam pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2013, 23:48
delicios
la 30.12.2013, 00:03
Ce buna crema cu lamaie !!!
la 30.12.2013, 00:20
la 30.12.2013, 08:14
super!
la 30.12.2013, 10:39

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking