Desert tort de portocale fara coacere

Postat de nadina73 in Torturi
15 Aug 2010 | 95481 vizualizari
Desert tort de portocale fara coacere

Acest tort il dedic din tot sufletul mamei mele, MARIA din Targu-Mures, care este o bunica fericita cu doi nepoti si doua nepoate si o soacra de gasca, cum zic ginerele si nora ei :)

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 40 g gelatina
  • 500 ml lapte
  • 3-4 portocale
  • 1 kg frisca
  • 1 budinca vanilie
  • 2 pachete de biscuti simpli sau piscoturi
  • Decor:
  • bombonele 
  • 200 ml frisca 

Mod de preparare

Gelatina se hidrateaza in apa rece. Se pune laptele la foc, apoi se adauga gelatina inmuiata in apa si se amesteca bine.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu praful de budinca, apoi se rastoarna in lapte si se amesteca bine cu un tel pana se ingroasa putin. Se adauga coaja rasa de la 2 portocale, apoi se lasa crema la racit.

Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu compozitia de mai sus racita.

Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu compozitia de mai sus.

Portocalele se taie feliute foarte, foarte fine. Crema se imparte in 3 partii egale.

Asamblare: Se ia o cratita foarte inalta rotunda (sau o tava dreptunghiulara cum va place) si se captuseste bine cu folie alimentara, apoi se pun feliute de portocale peste tot, se toarna prima parte din crema, apoi se pun doua straturi de biscuti.  Urmeaza a doua parte din crema, din nou biscuti si ultimul strat de crema, iar la final feliute de portocale. Vom avea 3 straturi de crema si doua de biscuti.

Se acopera tortul cu folie alimentara si se lasa la frigider pana a doua zi sau peste noapte.

A doua zi se rastoarna pe un platou si se scoate folia transparenta, se decoreaza cu frisca, bombonele si putina crema de vanilie.

PS: Ca sa va faceti o idee de gust, este exact crema din diplomat asa cum era pe timpuri daca va mai amintiti, o crema super, super buna cu aroma de portocala grozava!

Pare greu de facut probabil, dar e foarte usor! Sincer va spun si chiar merita, e grozav!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de portocale fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (78)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale

Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama. Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2010, 15:31
LA MULTI ANI mami(buni)
la 15.08.2010, 17:28
La multi ani pentru mama si bunica! Le doresc multa sanatate si sa ve vedeti curand!
la 15.08.2010, 17:29
Tortul este super!
la 15.08.2010, 18:11
La Multi Ani pentru mama si buni din Tg Mures!
tortul arata ca o bijuterie!
la 15.08.2010, 18:18
e foarte frumos si foarte deliciosssss

Vezi toate comentariile (78)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking