Tort de post cu cremă de banane

Postat de Simo in Torturi
15 Apr 2009 | 22024 vizualizari
Tort de post cu cremă de banane

Am facut tortul asta de o mie si una de ori si mereu am fost incantati! E un tort dulce-acrisor, tocmai bun langa o cafea!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 pahar zahar,
  • 1 pahar apa minerala,
  • 1 si jumatate pahar faina,
  • 1/2 pahar ulei,
  • 1 lingura gem - eu am pus de zmeura,
  • 1 lingura nuca macinata,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 pliculet praf de copt.
  • Pentru crema:
  • 2 banane,
  • 1 lamaie,
  • 1/2 pachet margarina 
  • 1/2 cana zahar pudra.
  • Pentru sirop:
  • 1 cana apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, pana se formeaza un aluat, se impate in doua si se coc separat intr-o forma rotunda.

In acest timp se pregateste crema. Bananele se paseaza, se amesteca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si margarina pana se obtine o crema.

Pentru sirop: apa se pune la fiert, se adauga zaharul si cel vanilat, se lasa pana se topeste si se leaga usor. Cele 2 blaturi de tort se lasa la racit apoi se insiropeaza si se  umplu cu trei sferturi crema.

Se imbraca cu restul de crema si se orneaza cu felii de banane. Eu am mai pus si frisca Hulala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post cu cremă de banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Postat de rhapsody

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, adauga apa cu uleiul si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel. 3. Toarna...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe (de post)

Postat de Creatsa

Tarta cu fructe (de post)

Pentru aluatul de tarta am amestecat faina cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat si praful de copt. Am turnat apoi uleiul si apa calduta si am framantat un aluat nelipicios pe care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2009, 14:18
Super, Simo!!! Arata tare bine si mai greu gasesti retete pt tort, de post sa fie. F. fain!
la 16.03.2009, 16:54
Simo nu seamana cumva la gust cu reteta"Musuroi de cartita" ? Cred ca e tare gustoasa!
la 16.02.2010, 19:52
cati mililitri are paharul?
la 16.02.2010, 20:22
Poti folosi un pahar mare, de apa, si cu el masori toate ingredientele, n u conteaza cati ml are
la 19.02.2010, 19:46
multumesc de raspuns oana

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking