Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata

Postat de MyCookingLife in Torturi
10 Oct 2011 | 8562 vizualizari
Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata

Toamna aduce bogatie in camara, pivnita si bucataria oricarei gospodine, astfel incat, este foarte lesne sa te joci cu ingredientele. Ca doar ai de unde alege! Eu am ales mere, nuci, stafide si visine din dulceata si am pregatiti acest tort cu mere. Este usor de preparat, nu ia timp mult si gustul este perfect pentru o zi mohorata de toamna, alaturi de un pahar de ceai cald.

Ingrediente

  • Mere:
  • 10-12, chiar 14 mere mici
  • 200 g zahar
  • 20 g unt
  • stafide
  • visine din dulceata
  • 15 nuci maruntite cu cutitul (nu macinate)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac

Mod de preparare

Merele coapte:

Zaharul se netezeste uniform in tava rotunda pentru tort. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita, peste zahar, unul langa altul, lipite, se umple mijlocul lor cu visine, nuci maruntite si stafide. Se presara cuisoarele si scortisoara peste, apoi se pun cubulete de unt intre ele si se dau in cuptor pana ce zaharul face spuma (circa 30 minute). Se lasa la racit.

Blatul:

Se bat spuma albusurile, cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, treptat, mestecand usor, cu lingura, de jos in sus. Se amesteca amoniacul cu faina si se incorporeaza treptat.

Cand merele se racesc, se toarna peste ele compozitia de blat si se introduce in cuptor pentru 25-30 minute. Se rastoarna pe platou cand este caldut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500

Postat de RODIMUR

Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500

Se fac mai întâi foile, care vor fi coapte pe fundul unei tăvi rotunde, sau al unei cratițe. Se amestecă/mixează bine zahărul cu: ouăle, vanilia, bicarbonatul stins în...

Citeste continuarea

Minitortulete cu crema de branza si matcha

Postat de vio_dreams

Minitortulete cu crema de branza si matcha

Batem galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Dizolvam pudra de matcha  in putina apa fiarta.Pentru cei care nu stiu matcha este pudra de ceai verde. Adaugam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2011, 22:48
vaaaaaaaaaaai de mine crima si pedeapsa e tortul asta cu siguranta am sa-l fac multumesc
la 10.10.2011, 23:12
ce minunatiee!
la 10.10.2011, 23:19
bun bun
la 10.10.2011, 23:23
Sunt bucuroasa, daca va place!
la 11.10.2011, 07:52
Mere, nuci, stafide si visine...o nebunie de arome. ce poate fi mai minunat decat aceasta combinatie

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking