Ingrediente
- Mere:
- 10-12, chiar 14 mere mici
- 200 g zahar
- 20 g unt
- stafide
- visine din dulceata
- 15 nuci maruntite cu cutitul (nu macinate)
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf cutit cuisoare macinate
- Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 varf cutit amoniac
Mod de preparare
Merele coapte:
Zaharul se netezeste uniform in tava rotunda pentru tort. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita, peste zahar, unul langa altul, lipite, se umple mijlocul lor cu visine, nuci maruntite si stafide. Se presara cuisoarele si scortisoara peste, apoi se pun cubulete de unt intre ele si se dau in cuptor pana ce zaharul face spuma (circa 30 minute). Se lasa la racit.
Blatul:
Se bat spuma albusurile, cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, treptat, mestecand usor, cu lingura, de jos in sus. Se amesteca amoniacul cu faina si se incorporeaza treptat.
Cand merele se racesc, se toarna peste ele compozitia de blat si se introduce in cuptor pentru 25-30 minute. Se rastoarna pe platou cand este caldut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|