Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata

Postat de Oana in Torturi
25 Sep 2011 | 10605 vizualizari
Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata

Reteta este din revista "Ioana", putin schimbata :) Un tortulet foarte rapid, racoritor, fara coacere!

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g piscoturi
  • 125 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Jeleu:
  • 2 plicuri jeleu rosu dr. oetker
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • 300 g visine fara samburi (la borcan, sau 2 borcane compot de visine)
  • Crema:
  • 2 cutii cu branza ricotta, 500 g
  • 200 g iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • o ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • un plic de gelatina

Mod de preparare

Visinele se scurg (eu am avut visine puse in borcan, cu zahar, pentru iarna, puse de mama :)). Piscoturile se zdrobesc, se amesteca cu cacao si cu untul topit. Se pun apoi intr-o forma de tort si se preseaza bine la baza. Se stropeste blatul cu siropul lasat de visine sau, conform retetei originale cu 3 linguri de visinata. Se pune forma la frigider o ora.

Se prepara jeleul dupa instructiunile de pe plic. Se amesteca praful cu zaharul, apoi se toarna apa si se pune pe foc, pana incepe sa fiarba, apoi se ia de pe foc. Visinele se presara peste blat, apoi se se toarna jeleul rosu si se lasa iar la frigider o ora.

Se pune la inmuiat gelatina pentru crema, in cateva linguri cu apa rece. In loc de branza ricotta se poate folosi si branza de vaci. Se amesteca branza cu iaurtul si zaharul. Se topeste ciocolata si se amesteca apoi cu branza, mixand bine. Se adauga esenta de rom si gelatina topita la bain-marie. Se scoate tortul din frigider si se pune crema deasupra. Se decoreaza cu visine si ciocolata rasa, apoi se pune la frigider 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu frisca

Postat de Valclaudia

Tort cu frisca

Pentru prepararea blaturilor separam albusurile de galbenusuri. Cantitatea de zahar o impartim in doua; batem mai intai albusurile spuma cu zaharul si praful de sare. Galbenusurile se mixeaza...

Citeste continuarea

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

Postat de RuxyRux

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

 Blatul de bezea si nuca coapta: 1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender. 2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2011, 21:00
sunt prima..asa ca vreau o portie mare!
la 25.09.2011, 21:09
Alinutza, nici noi n-am mai avut rabdare si tocmai ce-am mancat din el! Asa ca mai tai repede cateva felii
la 25.09.2011, 21:10
Wow, cw rapiiiid si buuuun !
la 25.09.2011, 21:13
Cat am avut briosele la cuptor, m-am relaxat facand acest tort
la 25.09.2011, 21:14
tare bun si delicios si acest tort,yamiii

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking