Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata

Postat de Oana in Torturi
25 Sep 2011 | 10621 vizualizari
Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata

Reteta este din revista "Ioana", putin schimbata :) Un tortulet foarte rapid, racoritor, fara coacere!

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g piscoturi
  • 125 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Jeleu:
  • 2 plicuri jeleu rosu dr. oetker
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • 300 g visine fara samburi (la borcan, sau 2 borcane compot de visine)
  • Crema:
  • 2 cutii cu branza ricotta, 500 g
  • 200 g iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • o ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • un plic de gelatina

Mod de preparare

Visinele se scurg (eu am avut visine puse in borcan, cu zahar, pentru iarna, puse de mama :)). Piscoturile se zdrobesc, se amesteca cu cacao si cu untul topit. Se pun apoi intr-o forma de tort si se preseaza bine la baza. Se stropeste blatul cu siropul lasat de visine sau, conform retetei originale cu 3 linguri de visinata. Se pune forma la frigider o ora.

Se prepara jeleul dupa instructiunile de pe plic. Se amesteca praful cu zaharul, apoi se toarna apa si se pune pe foc, pana incepe sa fiarba, apoi se ia de pe foc. Visinele se presara peste blat, apoi se se toarna jeleul rosu si se lasa iar la frigider o ora.

Se pune la inmuiat gelatina pentru crema, in cateva linguri cu apa rece. In loc de branza ricotta se poate folosi si branza de vaci. Se amesteca branza cu iaurtul si zaharul. Se topeste ciocolata si se amesteca apoi cu branza, mixand bine. Se adauga esenta de rom si gelatina topita la bain-marie. Se scoate tortul din frigider si se pune crema deasupra. Se decoreaza cu visine si ciocolata rasa, apoi se pune la frigider 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de Constelatialeu

Tort cu dulceata de trandafiri

Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem...

Citeste continuarea

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Postat de momo121

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Mod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2011, 21:00
sunt prima..asa ca vreau o portie mare!
la 25.09.2011, 21:09
Alinutza, nici noi n-am mai avut rabdare si tocmai ce-am mancat din el! Asa ca mai tai repede cateva felii
la 25.09.2011, 21:10
Wow, cw rapiiiid si buuuun !
la 25.09.2011, 21:13
Cat am avut briosele la cuptor, m-am relaxat facand acest tort
la 25.09.2011, 21:14
tare bun si delicios si acest tort,yamiii

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking