Tort Diplomat (2)

Postat de madi_marin in Torturi
19 Iun 2010 | 14830 vizualizari
Tort Diplomat (2)

Episodul 2 al serialului ,,Torturi cadou,,..... Asa ca sa nu imi cereti poza cu sectiunea ca nu am.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 5o g faina
  • 50 g amidon

Pentru crema diplomat:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g crema de unt (la cutie)
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 5 pliculete de gelatina(Dr. Oetker)
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat: ouale se bat intregi cu zaharul, apoi se adauga faina si amidonul cernute impreuna si se amesteca cu o spatula usor. Se toarna compozitia in tava detasabila  cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt unsa cu unt. Se coace 20 - 25 de minute. Se scoate din forma si se da la racit.

Galbenusurile se pun la bain marie cu zaharul, apoi se adauga laptele si ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se ingroasa putin compozitia. Se da la racit.

Gelatina se pune la hidratat in sucul de ananas plus o  ceasca de apa, apoi se pune la foc micut ,dar nu se lasa sa fiarba. Se da deoparte.

Frisca se bate spuma tare.

Intr+un castron incapator se pun frisca batuta, crema de unt, crema de galbenusuri cu lapte , gelatina si ananasul taiat cubulete mici. Se amesteca totul cu un tel.

Forma detasabila se tapeteaza cu folie de plastic peste tot, apoi pe fund se aseaza un model de fructe la alegere, deasupra se toarna usor compozitia de crema, iar peste ea se aseaza blatul. Se acopera cu folie si se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de prune cu menta

Postat de papabundetot

Tort de prune cu menta

Am pus in robot biscuitii si i-am sfaramat,am adaugat peste ei untul de arahide si untul,am amestecat bine,apoi am pus compozitia astfel obtinuta in forma de tort,am intins-o bine,sa iasa un blat...

Citeste continuarea

Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra

Postat de Constelatialeu

Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra

Este un tort destul de simplu dar care necesita timp si rabdare. Prima data am pregatit mousul de ciocolata alba. Mai intai am batut smantana pentru frisca, am batut 400 ml de smantana pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2010, 15:28
foarte fain!
la 19.06.2010, 15:30
cat e de frumos!!!!!!!
la 19.06.2010, 15:37
Super, dar numai ne-ai amagit voiam si noi o portioara !
la 19.06.2010, 15:43
ce dulcxe este poza de la avatar...............dau un pupic dulce............
la 19.06.2010, 15:47
si ce zambet placut are mami....

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking