Tort diplomat

Postat de Ana_Maria269 in Torturi
24 Iul 2011 | 9162 vizualizari
Tort diplomat

Un tort care poate fi adaptat oricarui eveniment fericit din familie.

Ingrediente

  • 5 oua
  • jumatate de litru de lapte
  • o jumatate de kg de frisca lichida
  • 300g zahar
  • 300g piscoturi( aprox. 33 de piscoturi)
  • compot de piersici 800 g
  • 100g de stafide
  • esenta de vanilie
  • 4 pliculete de gelatina(fiecare de 10g)

Mod de preparare

 

Cele 5 galbenusuri se pun la fiert cu laptele si cu zaharul.Cand au ajuns la punctul de fierbere se mai tin 10 min.pe foc amestecand continuu Amestecul se lasa la racit.

Gelatina se dizolva in zeama de la compot 10 minute. Se pune la microunde 30 de secunde pana devine lichida(nu trebuie se fiarba).

Cand prima combinatie s-a racit se amesteca cele 2 compozitii.

Separat se bat cele 5 albusuri spuma si se amesteca usor in compozitie.

Batem frisca bine(putem adauga si un intaritor) si o adaugam .Adaugam si esenta de vanilie

Luam o cratita cu diametrul 28-30 cm si inaltimea cat lungimea unui piscot.Umezim cratita cu apa.O imbracam in folie alimentara. Punem piscoturi pe suprafata laterala a cratitei si pe baza punem face un model din piersici.

Punem jumatate din crema si adaugam stafidele si piersicile taiate cubulete. O punem in frigider 10 minute.Punem restul de crema. Formam din piscoturile care au ramas un fel de blat.Il punem in frigider cel putin 12 ore , iar daca piscoturile sunt mai inalte dacat stratul de crema le taiem .O rasturnam si indepartam folia. Se orneaza in functie de eveniment.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2011, 00:27
Cata gelatina?
la 25.07.2011, 05:50
in functie de eveniment, Gaby
O fi 6 dimineatza, dar tot as vrea o felie
la 25.07.2011, 07:16
la 25.07.2011, 07:54
"...in functie de eveniment, Gaby .."
Esti de ...coma Ina
Totusi cata gelatina ???

Pacat ca nu ne-ai prezentat si o sectiune !
la 25.07.2011, 09:28
Frumos !

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking