Tort Diplomat cu capsuni

Postat de antici_gabytza in Torturi
3 Iun 2013 | 4141 vizualizari
Tort Diplomat cu capsuni

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta portocale
  • 2 linguri capuccino
  • crema
  • 700 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic gelatina
  • 6 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 15 capsuni
  • decor
  • 6 capsuni
  • 1 plic tort gelee transparent

Mod de preparare

Mixam albusurile cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand dupa fiecare, esenta, plicul de zahar vanilat, uleiul, lingurile de capuccino, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-Punem laptele la fiert cu zaharul. Galbenusurile le mixam impreuna cu amidonul. Rasturnam laptele peste galbenusuri amestecand usor. Punem din nou laptele pe foc mic amestecan pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc, adaugam untul, 5-6 capsuni spalati si taiati bucatele si gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic si lasam sa se raceasca 30 minute.

Taiem blatul in 2 si insiropam prima foaie cu 100 ml apa fiarta cu 1 lingura zahar. Asezam felia de blat intr-o tava cu inel detasabil iar deasupra pe toata pe marginea blatului punem capsuni taiati in 2. Rasturnam crema, asezam a 2 a felie de blat insiropata. Dam la rece 30 minute. Deasupra asezam feliute de capsuni dinspre exterior inspre interior si deasupra adaugam plicul de tort gelee dizolvat conform instructiunilor de pe plic

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de simona72

Desert tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2013, 21:30
bunnnnnnnnnnn
la 03.06.2013, 21:30
Super!-
la 03.06.2013, 21:31
la 03.06.2013, 21:32
la 03.06.2013, 21:34
pai tot este vremea capsunilor,nu?

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking