Tort Diplomat Dr.Oetker

Postat de mimmi in Torturi
27 Feb 2011 | 19647 vizualizari
Tort Diplomat Dr.Oetker

Ingrediente

  • o cutie tort diplomat de la Dr.Oetker,
  • 2 oua,
  • 200 ml suc din compot,
  • 1 conserva compot de ananas,
  • 1 l lapte rece,

Pentru blat:

  • 3 oua,
  • 3-4 linguri faina,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt.

Mod de preparare

Pregatirea sarlotei:

Daca se foloseste ananas din compot,se taie ananasul in bucati mici si se lasa la scurs.

Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200 ml suc din compot si se lasa 10 minute la inmuiat.

Se bat 2 oua si se adauga in vasul cu sarlota.

Se pune vasul pe bain-marie si se fierbe 5 minute,pana cand sarlota incepe sa se ingroase si capata consistena unui sos.

Se amesteca continuu pentru a nu se lipi! Sarlota se lasa la racit, intre timp se bate 1 l lapte rece cu praful de frisca.

Se pun deoparte aproximativ 300 g frisca pentru ornat,restul de frisca se incorporeaza in sarlota racita.

Daca sarlota s-a racit prea tare si s-a inchegat,poate fii incalzita usor pana revine la consistenta unui sos.

Se adauga fructele din compot si se omogenizeaza cu grija.

Pregatirea blatului:

Se separa ouale,in galbenus adaugam 3 linguri zahar si amestecam bine,albusurile le batem spuma  si le adaugam impreuna cu 3-4 linguri de faina si praful de copt la galbenusuri.

Amestecam compozitia cu dosul lingurii pana se omogenizeaza bine.

Ungem o forma cu ulei,o tapetam cu faina si dam blatul la cuptor pentru cca 30 de minute.

Lasam blatul la racit,turnam compozitia peste blat,nivelam frumos si ornam cu frisca ramasa si fructe

. Dam tortul pentru cca 1-2 ore la frigider.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat Dr.Oetker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Postat de merisor67

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Pentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până...

Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Postat de Ina

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Intai ne ocupam de crema , pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2011, 14:07
am ajuns prima,pap tot din farfurie
la 27.02.2011, 14:21
opreste-mi si mie
la 27.02.2011, 14:34
fantastic
la 27.02.2011, 16:31
Va servesc pe fiecare fetelor !!
la 27.02.2011, 17:18

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking