Tort Mariposa - diplomat

Postat de cec in Torturi
16 Dec 2010 | 10715 vizualizari
Tort Mariposa - diplomat

Chec simplu, economic (ca blat) Reteta preluata de pe culinar.ro postata de Laura Sava (mii de multumiri pt reteta) diplomat(crema) preluat tot de pe culinar postat de bulinuta (multumiri) Modelul a fost ales de fata cea mare si a fost ff incantata de ceea ce a iesit.

Ingrediente

  • Blat
  • - 2 oua
  • - 1 cana zahar
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 2 cani faina
  • - 1 plic praf de copt
  • Diplomat
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 oua
  • 1/2 kg frisca
  • 3-4 pliculetze zahar vanilinat
  • 20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa caldutza sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker)
  • fructe (ananas, banane, portocale)

Mod de preparare

Pt blat
- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul:
- se mixeaza putin:
- se adauga laptele si uleiul... eu le-am pus pe amandoua deodata
- si faina cu praful de copt:
Se toarna apoi aluatul in forma

Pt diplomat

Am batut ouale cu zaharul pe baie de abur, am adaugat laptele. Am tinut amestecul pana s-a ingrosat putin, ca o ciulama, apoi am dat la rece. Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta. Am batut frisca... In ciulamaua rece am adaugat gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si am amestecat bine. Apoi am adaugat frisca si am omogenizat bine.

Am pus in tava cartonul decupat acoperit cu folie( pe niste sipci pt a iesi putin inclinat si a imita aripile desfacute), am pus 1/2 blat taiat in 1/2 dupa forma cartonului 1/2 din amestec peste blatul din forma, am aseazat fructele taiate cubulete, apoi ultima parte de crema si cealalta jumatate de aluat tot asa taiat dupa carton.Am dat la rece cateva ore, apoi am scos si am uns cele 2 jumatati formate cu unt, am unit jumatatile in partea rotunjita si mai inalta, am imbracat in inimioare din pasta de zahar, am 'croit' o rochitica din pasta de zahar, am imbracat o papusa si am pus-o in mijloc. Dupa ce am pozat-o bine mi-am amintit de praful de zana si am presurat si niste praf apoi am mai pozat-o bine.

ps. sper ca am explicat cat de cat sa se inteleaga.

Reteta pastei de zahar
postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro

Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.
Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.

Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca. Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila. Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca. Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mariposa - diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Krantz

Postat de gabrielacuisine

Tort Krantz

Blat: Se bate albusul de la 8 oua si se adauga pe rand 160 gr zahar tos. Cand e spuma bine batuta se adauga cele 8 galbenusuri pe rand, mixand bine dupa fiecare apoi se...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de mango si ciocolata alba

Postat de gabrielacuisine

Tort cu mousse de mango si ciocolata alba

Pe cat pare de complicat, nu este deloc asa. Intai facem siropul ca sa aiba timp sa se raceasca pana cand blatul este gata. Sirop:   intr-o craticioara punem apa, zaharul si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2010, 10:10
la 16.12.2010, 10:19
Ce bunatate,si ce bine arata
la 16.12.2010, 10:28
ce frumos,asa m-am gandit sa-i fac si eu fetitei mele,dar mai e pana atunci,5 furcu din partea mea
la 16.12.2010, 10:34
Extraordnaaaaaaaaaaaaar,minunat,felicitari
la 16.12.2010, 10:41
felicitari din tot sufletu sa-ti traiasac printesa sa cresac mare si sanatoasa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking