Tort Diplomat ( Edy - 1 anisor )

Postat de AnyCostescu in Torturi
12 Sep 2012 | 5812 vizualizari
Tort Diplomat ( Edy - 1 anisor )

ieri flacaul nostru a facut un anisor :D deci nu se putea sa nu facem un tortulet...of doamne ce a mai trecut timpul...>:D

Ingrediente

  • 2 cani lapte(200ml)
  • 2 cani zahar
  • 7 oua
  • 500 ml frisca vegetala
  • 4 gelatine
  • fructe de care doriti
  • 1 compot ananas

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul pana se omogenizeaza. Se pune laptele. Aceasta compozitie se pune be baie de abur si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.

In zeama de ananas se pun gelatina, se amesteca si se pun si ele pe abur pana se face ca un sirop, apoi se da deoparte. Frisca se bate.

Fructele se taie in ce forme doriti, de preferat mai mici pt ca atunci cand taiati tortul sa se taie frumos.

Se amesteca compozitia care s-a racit cu frisca si gelatina.

Intr-o tava rotunda se pune folie de plastic. Se pune un rand de fructe, un rand de crema, iar un rand de fructe si apoi unul de crema iar deasupra fructe. Se da la rece 10-12 ore. Dupa aceste ore "indelungate" se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu frisca, fructe, bomboane sau ce doriti.

Se serveste cu spor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat ( Edy - 1 anisor )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Postat de Ina

Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Tort cu bezea de nuca si cafea

Postat de Alepaty

Tort cu bezea de nuca si cafea

Am inceput prin a pregati blaturile,cu o seara inainte dar se pot face si in aceeasi zi in care se prepara tortul. Primul blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2012, 13:40
La multi ani baiatului dv sa va bucurati de el si cat despre tort YAMMY
la 12.09.2012, 13:47
multumim
la 12.09.2012, 13:49
la multi ani...sa creasca mare si sa fiti mereu mandri de el...
la 12.09.2012, 13:56
multumim caroline :*
la 12.09.2012, 14:08
la multi ani!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking