Tort Dobos

Postat de Constelatialeu in Torturi
7 Mar 2015 | 14449 vizualizari
Tort Dobos

Tortul asta l-am facut pentru ca maine cica-i ziua noastra a femeilor,deci in cinstea noastra,sa ne fie de bine. E cam migalos ce-i drept,dar e si gustos,deci merita sa-l faci....m-am inspirat de pe blogul Dragoste In Bucatarie ( Adriana Lucia Mara),n-am respectata eu chiar 100 % dar zic ca mi-a iesit....inca e in faza ''sta la frigider pana maine,nu ne atingem de el''.....

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar farin
  • 6 linguri de faina
  • 60 g unt
  • Pentru crema
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar farin
  • 200 g ciocolata amara cu peste 50 % cacao
  • 50 g cacao
  • 250 g unt cu peste 80 % grasime
  • esenta rom
  • Pentru glazura
  • zahar pentru ars
  • glazura de ciocolata Dr.Oetker

Mod de preparare

Crema : Mai intai am inceput cu prepararea cremei,care trebuie sa stea la rece. Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul,bagam mixerul si mixam cca 5 min,apoi punem cratita pe foc si amestecam cu o lingura de lemn,pana incepe sa se incalzeasca,nu trebuie sa fie fierbinte,cat sa fie calda sa putem tine degetul fara sa ne friga.Dupa ce s-a incalzit,dam cratita de pe foc si bagam mixerul,incepem sa mixam pana devine o spuma ferma.Lasam sa se odihneasca cat noi ne ocupam de ciocolata si de unt.Ciocolata rupta in bucatele,impreuna cu cacaoa si 50 g unt pe baie de abur pana se topesc.Separat mixam untul ce a fost lasat la temperatura camerei cu cel putin 3 ore inainte.Peste untul moale incepem sa punem spuma de oua,putin cate putin si mixam bine,procedam asa pana terminam toata spuma de oua.Ciocolata topita si un pic racita o transferam intr-un castron,adaugam romul si apoi,cate putin din crema de unt si oua,mixam bine,procedam asa pana terminam crema de oua si unt si obtinem o crema de ciocolata spumoasa.Dam crema la frigider pentru cateva ore.

Foile : Batem alusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea ferma.Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar,apoi adaugam untul topit.Peste galbenusuri adaugam albusurile amestecand cu miscari lente,de jos in sus,la final adaugam faina cernuta.Din aceasta compozitie trebuie sa obtinem 6 foi cu diametrul de 20 cm.Eu am cantarit la inceput castronul in care urma sa fac compozitia,apoi am cantarit compozitia totala si am impartit la 6 ca sa obtin foi cu aceiasi cantitate de compozitie.Am asezat hartie de copt in tava,am trasat un cerc cu diametru de 20 cm si apoi am adaugat compozitia niveland uniform.Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 8-10 min,pana incepe sa se maroneasca.Asa am procedat cu toate foile.Cand am scos tava din cuptor am presarat zahar farin deasupra,am dezlipit foaia si am intors-o invers,cu partea cu zahar in jos ca sa nu se lipeasca,am lasat la racit.Dupa ce am copt toate foile le-am lasat sa se raceasca bine.

Am ales foaia care arata cea mai bine si am impartit-o in 16 triunghiuri,8 dintre triunghuri le-am glazurat cu zahar ars,aici trebuie sa lucrezi foarte repede ca se intareste rapid.restul de 8 triunghiuri le-am glazurat cu ciocolata topita .

Asamblare :

Asezam prima foaie pe un platou,intindem o parte din crema,apoi asezam foaia a doua,urmeaza crema,foaia a treia,crema,foaia a patra crema ,foaia a cincea crema si ultima foaia sunt triunghiurile glazurate.Avem grija sa oprim crema si pentru ornat.Triunghiurile glazurate le asezam pe moate de crema,alternand unul glazurat cu zahar, altul cu ciocolata.Si cam asta-i toata treaba

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort dobos

Postat de oanapl

Tort dobos

Pentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi...

Citeste continuarea

Desert tort Dobos

Postat de Oana

Desert tort Dobos

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2015, 19:48
Enorm imi place Dobosul cu toate ca nu am mai mancat de un care de vreme
la 07.03.2015, 19:51
ce super e
la 07.03.2015, 19:52
Ce frumos
la 07.03.2015, 19:52
Maine venim la tine sa papam o feliuta foarte bun si arata demențial
la 07.03.2015, 19:53
Trebuie sa-l fac si eu candva, dar nu stiu cand

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking