Ingrediente
- Foi:
- 150 gr zahar
- 12 oua
- 200 gr faina
- 2 plicuri praf de copt
- Crema:
- 4 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- 400 gr unt
- 80 gr cacao
- esenta vanilie
- esenta rom
- nutella (2 lg cu varf)
- 5 lg apa
- Glazura:
- ciocolata amaruie
Mod de preparare
Foi:Eu am facut jumatate de cantitate de aluat , iar cand se cocea ultima foaie am pregatit si restul.
Se freaca galbenusurile cu zaharul.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma si 2 plicuri praf de copt.Eu am facut foile pe dosul unei tavi mari de aragaz, dar mai mici.
Se coc pe foaie de copt unsa cu ulei si preasarata cu faina.Daca nu le coaceti pe hartie de copt o sa se lipeasca de tava.Vor iesi 6 foi.Nu le puneti un peste alta , pentru ca se vor lipi.
Crema:Galbenusurile cu zaharul pudra , apa si cacao se fierb 10-15 minute pe baie de aburi. Se lasa la racit . Cand e calduta se adauga untul si nutella.
Glazura:Se topeste ciocolata in putina apa 3-4 lg.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|