Tort egiptean

Postat de Valclaudia in Torturi
1 Dec 2015 | 6635 vizualizari
Tort egiptean

La multi ani, Romania!

Ingrediente

Foile cu nuca (inmultiti cu 4, pentru ca avem nevoie de 4 foi):

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri faina proaspat cernuta
  • 50 gr. nuca prajita si macinata

Crema de vanilie:

  • 12 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 500 ml lapte dulce
  • 4 linguri faina proaspat cernuta
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 250 gr. unt sau margarina Rama
  • 3 plicuri zahar vanilat

Crema de frisca:

  • 500 ml frisca Hulala
  • 200 ml smantana dulce (de gatit)

Kranz:

  • 250 gr. nuca prajita macinata mare sau taiata grosier
  • 8 linguri zahar pentru caramelizat

Decor:

  • 200 gr. nuca prajita si taiata grosier
  • 150 ml frisca lichida Hulala

     

Mod de preparare

Eu am preparat de seara foile pe rand,astfel:

-am prajit nuca usor, apoi am trecut nuca prin robot;

-am preincalzit cuptorul la 175 grade;

-am separat cate 3 albusuri de galbenusuri, le-am batut spuma cu cate un praf de sare, apoi am adaugat cate 3 linguri zahar tos si am mixat pana am obtinut o spuma ferma;

-am adaugat faina in ploaie, am amestecat cu grija sa nu iasa aerul din spuma de albusuri,apoi am incorporat nuca prajita si macinata in compozitie;

-am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am copt apoi foaia cca 8-10 minute;

-am scos cu grija foaia din tava, nu am desprins hartia si am procedat la fel si cu celelalte 3 foi.

A doua zi am preparat crema de vanilie:

-am amestecat cele 12 galbenusuri cu 12 linguri zahar tos, 3 plicuri de vanilie, 4 linguri amidon alimentar, 4 linguri de faina proaspat cernuta, toate intr-un vas cu fund dublu., cu ajutorul unui tel;

-am dat cratita la foc mic si am adaugat in fir subtire laptele,amestecand incontinuu pana am obtinut o crema de consistenta unei budinci ferme;

-am lasat pana s-a racit complet crema de vanilie, apoi am adaugat untul (sau margarina) la temperatura camerei;

Kranzul l-am preparat dupa cum urmeaza:

-am topit intr-o craticioara la foc mic 8 linguri de zahar pana a devenit lichid si a obtinut o superba culoare aurie;

-am turnat apoi zaharul fierbinte pe o foaie din silicon, l-am lasat la racit;

-am rupt cu mana bucati de zahar, apoi l-am zdrobit la robot;

-am adaugat si 250 gr. nuca prajita peste zaharul caramelizat si le-am zdrobit impreuna obtinand un kranz crocant si delicios;

Pentru crema de frisca:

- am mixat frisca lichida impreuna cu smantana pentru gatit pana am obtinut o crema ferma. 1/2 din kranzul obtinut l-am incorporat in aceasta crema.

Asamblarea:

-am asezat o foaie pe tava/platou, am desprins cu grija hartia de copt si am uns foaia cu un strat generos de crema de vanilie;

-am presarat peste crema de vanilie un strat de kranz, apoi am acoperit kranzul cu un strat de crema de frisca;

-am aszat a doua foaie, din nou desprinzant cu grija hartia, am uns-o cu crema de vanilie,am presarat kranz si iar am acoperit cu crema de frisca.... am repetat procedura de inca doua ori si am obtinut un tort inalt numai bun de decorat :)

-am acoperit tortul cu restul de crema de vanilie,l-am decorat cu frisca batuta si nuca prajita taiata grosier.

E ceva de munca, dar cu siguranta merita efortul pentru ca iese un tort extrem de delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort egiptean

Postat de Ina

Tort egiptean

Blat :  Prajim nucile si le macinam la robot.  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata.  Punem amestecul intr-o forma de...

Citeste continuarea

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2015, 09:46
Un tort tare delicios!
la 01.12.2015, 10:02
Foarte bun tortuletul, doua felii vreau si eu...e prea bun ca sa cer doar o felie!!!!
la 01.12.2015, 10:03
Yamiii
la 01.12.2015, 10:13
Egiptean,dar unde-i piramida, Tutankamonul...
la 01.12.2015, 10:34
bun bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking