Tort egiptean

Postat de Valclaudia in Torturi
1 Dec 2015 | 6661 vizualizari
Tort egiptean

La multi ani, Romania!

Ingrediente

Foile cu nuca (inmultiti cu 4, pentru ca avem nevoie de 4 foi):

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri faina proaspat cernuta
  • 50 gr. nuca prajita si macinata

Crema de vanilie:

  • 12 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 500 ml lapte dulce
  • 4 linguri faina proaspat cernuta
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 250 gr. unt sau margarina Rama
  • 3 plicuri zahar vanilat

Crema de frisca:

  • 500 ml frisca Hulala
  • 200 ml smantana dulce (de gatit)

Kranz:

  • 250 gr. nuca prajita macinata mare sau taiata grosier
  • 8 linguri zahar pentru caramelizat

Decor:

  • 200 gr. nuca prajita si taiata grosier
  • 150 ml frisca lichida Hulala

     

Mod de preparare

Eu am preparat de seara foile pe rand,astfel:

-am prajit nuca usor, apoi am trecut nuca prin robot;

-am preincalzit cuptorul la 175 grade;

-am separat cate 3 albusuri de galbenusuri, le-am batut spuma cu cate un praf de sare, apoi am adaugat cate 3 linguri zahar tos si am mixat pana am obtinut o spuma ferma;

-am adaugat faina in ploaie, am amestecat cu grija sa nu iasa aerul din spuma de albusuri,apoi am incorporat nuca prajita si macinata in compozitie;

-am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am copt apoi foaia cca 8-10 minute;

-am scos cu grija foaia din tava, nu am desprins hartia si am procedat la fel si cu celelalte 3 foi.

A doua zi am preparat crema de vanilie:

-am amestecat cele 12 galbenusuri cu 12 linguri zahar tos, 3 plicuri de vanilie, 4 linguri amidon alimentar, 4 linguri de faina proaspat cernuta, toate intr-un vas cu fund dublu., cu ajutorul unui tel;

-am dat cratita la foc mic si am adaugat in fir subtire laptele,amestecand incontinuu pana am obtinut o crema de consistenta unei budinci ferme;

-am lasat pana s-a racit complet crema de vanilie, apoi am adaugat untul (sau margarina) la temperatura camerei;

Kranzul l-am preparat dupa cum urmeaza:

-am topit intr-o craticioara la foc mic 8 linguri de zahar pana a devenit lichid si a obtinut o superba culoare aurie;

-am turnat apoi zaharul fierbinte pe o foaie din silicon, l-am lasat la racit;

-am rupt cu mana bucati de zahar, apoi l-am zdrobit la robot;

-am adaugat si 250 gr. nuca prajita peste zaharul caramelizat si le-am zdrobit impreuna obtinand un kranz crocant si delicios;

Pentru crema de frisca:

- am mixat frisca lichida impreuna cu smantana pentru gatit pana am obtinut o crema ferma. 1/2 din kranzul obtinut l-am incorporat in aceasta crema.

Asamblarea:

-am asezat o foaie pe tava/platou, am desprins cu grija hartia de copt si am uns foaia cu un strat generos de crema de vanilie;

-am presarat peste crema de vanilie un strat de kranz, apoi am acoperit kranzul cu un strat de crema de frisca;

-am aszat a doua foaie, din nou desprinzant cu grija hartia, am uns-o cu crema de vanilie,am presarat kranz si iar am acoperit cu crema de frisca.... am repetat procedura de inca doua ori si am obtinut un tort inalt numai bun de decorat :)

-am acoperit tortul cu restul de crema de vanilie,l-am decorat cu frisca batuta si nuca prajita taiata grosier.

E ceva de munca, dar cu siguranta merita efortul pentru ca iese un tort extrem de delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort egiptean

Postat de Ina

Tort egiptean

Blat :  Prajim nucile si le macinam la robot.  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata.  Punem amestecul intr-o forma de...

Citeste continuarea

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2015, 09:46
Un tort tare delicios!
la 01.12.2015, 10:02
Foarte bun tortuletul, doua felii vreau si eu...e prea bun ca sa cer doar o felie!!!!
la 01.12.2015, 10:03
Yamiii
la 01.12.2015, 10:13
Egiptean,dar unde-i piramida, Tutankamonul...
la 01.12.2015, 10:34
bun bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking