Tort egiptean (de ziua mea)

Postat de lacrimioara in Torturi
15 Mar 2011 | 4882 vizualizari
Tort egiptean (de ziua mea)

cum a fost ziua mea de nastere trebuia sa fac ceva dulce si m-am hotarat sa fac ceva gustos. Demult am pus ochi pe reteta asta si am ales tortul acesta care e nemaipomenit de gustos, nu e aratos dar e gustos e super

Ingrediente

Foi:

  • 6 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 140 nuca macinata( sau alune).

Crema1:

  • 6 galbenusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 340 ml lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 170 grame unt,
  • esenta vanilie.

Crema2:

  • 200 ml frisca lichida,
  • 150 grame zahar,
  • 120 nuci zdrobite.

Mod de preparare

Preparare foi:

albusurile se bat spuma cu  zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda.

 O ungem cu unt si punem o parte din compozitie; facem 3 foi si  le coacem pe rand 15 minute fiecare pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca si ne ocupam de crema 1.

Galbenusurile se amesteca cu faina  zaharul si laptele. Punem compozitia la foc mic si amestecam incontinuu pana se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam la racit .Frecam untul bine si il incorporam in crema de galbenusuri  cand  a ajuns la temperatura camerei, putin calduta  si amestecam bine

  O lasam deoparte si ne ocupam de caramel.

Preparare crema 2:

zaharul se pune la foc si se topeste; cand a devenit caramel il turnam pe hartie ,sau altceva, unsa cu ulei

Dupa ce s-a  racit putin il luam si il punem intr-o punga si il zdrobim cu sucitorl.

Batemj frisca si cand s-a intarit punem nuca zdrobita sau alune,  cum preferati .Eu am pus de amandoua si zaharul faramitat. Asamblare:punem foaie,o parte din crema 1 si o parte din  crema 2,foaie iar crema 1 si apoi crema 2 ,iar foaie si la final  la fel crema 1 si 2 Ornam cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean (de ziua mea)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort "La vie en rose" (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Tort "La vie en rose" (reteta video)

Intr-un bol mare pune oualele si bate-le pana isi schimba culoarea peste care adauga zahar vanilat si incepe sa adaugi zahar putin cate putin batand continuu .trebuie sa bati oualele cu zahar timp...

Citeste continuarea

Desert tort Maresal Joffre

Postat de MotanLaOale

Desert tort Maresal Joffre

Blat:  Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2011, 09:11
f bun tortul iar tie inca o data la multi ani si numai bine
la 16.03.2011, 09:16
La multi ani!
la 16.03.2011, 09:51
va multumesc
la 16.03.2011, 10:11
Super tortul. Nu este cel maispectaculos, dar la gust este printre preferatele mele
Inca o data LA MULTI ANI!!!
la 16.03.2011, 10:20
LA MULTI ANI!!!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking