Tort Eszterhazy

Postat de miremirc in Torturi
7 Ian 2012 | 49139 vizualizari
Tort Eszterhazy

Ingrediente

Blat :

  • 8 albusuri
  • 200 g nuci macinate (pudra de migdale)
  • 150 g zahar

Crema :

  • 8 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte fierbinte
  • 250 g unt moale

Glazura alba :

  • 1 albus
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Plasa de ciocolata :
  • 50 g ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul; la sfarsit adaugam pudra de migdale (eu am ales nuci prajite si macinate).

 Din aceasta bezea trebuie sa coacem 7 foi ; fiecare foaie se coace in 5-7 minute .

Dupa ce scoatem din cuptor bezeaua coapta, o asezam pe masa unde am pus o lingura cu apa rece; lasam cateva secunde, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si ascutita desfacem bezeaua de pe hartia de copt destul de usor. repetam procedeul de inca 6 ori.

Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul vanilat si zaharul pudra cateva minute;adaugam si faina . Laptele il punem pe foc sa dea un clocot, apoi il turnam peste galbenusuri si punem cratita cu fund dublu pe foc mic, amestecand intr-una ca sa nu se prinda.

Dupa ce crema s-a ingrosat, asezam folie alimentara peste ea si o lasam sa se raceasca.

Untul moale (la temperatura camerei) il mixam spuma , iar in el adaugam treptat din crema de galbenusuri, pana la omogenizare completa.

Asamblam tortul : pe fiecare foaie coapta ( adica 7 la numar) intindem crema, inclusiv pe ultima foaie si marginile tortului.

Glazura alba : mixam albusul spuma tare, adaugam zaharul pudra treptat, mixand mereu, iar la final zeama de lamaie.

Glazura alba o intindem deasupra peste ultimul strat de crema.
Pentru plasa de ciocolata : intr-o punga punem ciocolata rupta bucatele si o scufundam in apa clocotita pana se topeste; taiem un varf al pungii si facem 5 cercuri peste glazura alba.

Cu ajutorul unei scobitori trasam linii din interiorul tortului spre exterior si apoi de la exterior spre interior, apoi iar din interior spre exterior si tot asa pana am trasat toate liniile.
Marginile tortului le imbracam in nuci prajite si macinate mai mare.

Este un tort la care am muncit cateva ore bune; cine are rabdare, ii doresc spor ... :p , dar merita !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Eszterhazy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure

Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza timp de 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se...

Citeste continuarea

Tort cu crema si ananas

Postat de caroline

Tort cu crema si ananas

Incepem prin a prepara crema de ciocolata. Punem intr-o tigaie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu 250 ml frisca lichida.Punem la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2012, 21:42
Imi placeee!!
la 07.01.2012, 21:44
foarte frumosss
la 07.01.2012, 21:51
ce tort minunat
la 07.01.2012, 21:59
minunat..ce as manca putin din el cat arata de bine!!!!
la 07.01.2012, 22:42
impecabil ca intotdeauna!
reteta e tentanta rau

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking