Tort exotic cu kiwi si banane

Postat de oana_pisicutza16 in Torturi
2 Noi 2011 | 27162 vizualizari
Tort exotic cu kiwi si banane

Ingrediente

  •  Blat:
  • 4 oua;
  • 4 linguri apa;
  • 6 lingura zahar;
  • 8 linguri de faina;
  • Crema de kiwi:
  • 6 kiwi;
  • 6 linguri de zahar;
  • 1 plic de gelatina;
  • 250 ml frisca
  • Crema de banane:
  • 5 banane;
  • 5 linguri zahar;
  • ½ plic gelatina;
  • 250 ml frisca

Mod de preparare

Blatul:

Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea

Crema de kiwi:

Se curata kiwi de coaja. Kiwi impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de kiwi se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Crema de banane:

Se decojesc bananele. Bananele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de banane se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Asamblare:

Blatul se taie in doua. In tava in care am copt blatul punem prima jumatate de blat. Peste blat se pune crema de kiwi. Se lasa la frigider 1 ora. Peste crema de kiwi se pune crema de banane. Dupa ce am pus crema de banane punem a doua jumatate de blat. Se lasa tortul la frigider 2 ore

Tortul e pregatit pentru ornat

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort exotic cu kiwi si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort de piscoturi cu crema de capsuni

Postat de MotanLaOale

Tort de piscoturi cu crema de capsuni

Se spala si se curata capsunile si se zdrobesc cu mixerul vertical impreuna cu branza. Se adauga zaharul pudra, frisca lichida si plicul de Creme Ole si se mixeaza 3-4 minute pana se obtine o...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2011, 21:43
De la ce e roz crema? Si blatul de ce e alb daca are cacao?
la 03.11.2011, 20:50
crema este roz pentru ca se oxideaza banenele asa iese culoarea la crema nu am bagat nimic alceva. si in blat am scris ca se pune si cacao pt ca blatul se poate face si negru ..eu am facut 2 torturi unul cu blatul alb si unul cu blatul negru. si am facut poza doar la asta cu blatul alb
la 04.11.2011, 00:37
Arata tare bine,imi place
la 05.11.2011, 13:51
super !!!!
la 07.11.2011, 08:05
arata foarte bine

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking