Ingrediente
- ALUATUL:
- 250 gr faina
- 250 gr margarina
- 250 gr zahar
- 250 gr miez de nuca pisat
- 6 galbenusuri fierte
- 2-3 linguri de smantana
- CREMA 1
- 150 gr zahar
- 0,5 pahar lapte
- 250 gr ciocolata alba
- 2 galbenusuri
- 200 gr unt
- CREMA 2
- 1 pahar dulceatza de visine fara simburi sau dulceatza de zmeura.
- 200 gr miez de nuca macinat
- 4 albusuri
Mod de preparare
Prepararea: frecam margarina cu faina,adaugam galbenusurile fierte si pisate foatre fin,miezul de nuca pisat,zaharul si smantana,amestecam totul bine.Punem la frigider compozitia data pentru 2 ore.Dupa aceea facem 5 foi(vor fi crocante), se coc in cuptor la t de 180 grade celsius.
Zaharul si ciocolata rasa o fierbem pana se ingroasa compozitia data(cam cum e smantana)
Dupa acea o luam de pe foc,dupa ce s-a racit de tot adaugam untul si galbenusurile. Batem cu mixerul vreo 3 min.
Deci dulceatza o maruntim in robotul de bucatarie,apoi adaugam miezul de nuca pisat.
Albusurile la batem separat pana se fac spuma si le adaugam la dulceatza si nuci.
Tortul se unge aceste 2 creme alternant.o foaie cu una,o foaie cu alta, deasupra ornam fiecare dupa gustul sau.
Eu am ornat cu crema 1 + am adaugat vopsea alimentara si am mai decorat cu zmeura si mure!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv foarte gustos a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|