Tort de ciocolata a la Mihaela Balan

Postat de Bucataras in Torturi
28 Apr 2009 | 16015 vizualizari
Tort de ciocolata a la Mihaela Balan

Un tort de ciocolata propus de Mihaela. Nu ca arata super?

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 200gr smantana
  • 200gr lapte condesat
  • 2 oua
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1,5 pahare faina
  • 2 linguri mari cacao
  • CREMA
  • 500gr smantana
  • 1pahar zahar pudra
  • prune uscate (dupa gust)
  • miez de nuca dupa gust
  • 2-3 linguri coniac
  • GLAZURA
  • 75 gr ciocolata
  • 15 gr unt
  • frisca lichida 25 ml
  • 2 linguri miere

Mod de preparare

Din timp inmuiem prunele uscate cu 3 linguri coniac si un pic apa…astfel incat prunele sa fie acoperite.
Aluatul se face foarte usor,se amesteca toate ingredientele.obtinem un aluat de consistenta smantanii.
Punem in forma(unsa in prealabil sau hartia de copt e foarte buna nu se lipeste)5-6 linguri de aluat
coacem la 190 grade pana se remeneste.
in restul aluatului se adauga cacao,se amesteca bine.foarte important cacaoa se cerne inainte de afi pusa.se pune restul de aluat in forma si se coace pana cand atunci cand bagam o scobitoare(ca sa controlam daca e gata) iese uscata.Coacem la fel la 190 grade
Dupa ce e gata asteptam sa se raceasca si-l taiem in cubulete de 3 cm.

Amestecam cubuletele cu crema foarte atent,si toata compozitia data o asezam pe foia facuta prima,bagam la frigider pt 15-20 min.

Glazura se prepara astfel:se topeste ciocolata,untul,mierea si frisca la baia mare,pana obtinem o masa uniforma.

Ornam cu glazura deasupra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata a la Mihaela Balan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

Postat de TAB1TA

Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

Alunele, zaharul si apa se pun intr-o cratita. Se pune cratita pe foc la Bain Marie ( se pune  cratita, care nu atinge apa, intr-o oala mai mare cu apa) si se amesteca pana se topeste...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

Postat de momo121

Desert cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

Pentru inceput pregatim blatul:        Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste.    ...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking