Pentru blat: se bat bine albusurile de ou cu un praf de sare, se adauga zaharul 150 gr si se mai bate cu mixerul pana devine o crema alba tare. Se adauga galbenusurile, faina cu praful de copt,se amesteca incet incet de sus in jos. Se adauga si uleiul, se incalzesc usor 200 ml de lapte si turnati peste doua linguri de orz sau cacaua daca aveti, se adauga la celelate ingrediente in bol, apoi se toarna in forma de silicon tip floare si se pune deasupra o hartie pt cuptor ca sa creasca egal si drept,apoi dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, 35-40 minute,faceti testul cu scobitoarea. Lasati la racit.
Intre timp faceti crema foarte simpla.
Pentru crema:500 lapte de orez se pune la incalzit cu un pliculet de vanilie, cu zaharul 100 grame. Deoparte se pune untr-un bol 75 gr amidon si se toarna un pic de lapte caldut, se freaca bine sa nu aiba cocoloase si se mai adauga cate putin lapte si tot asa pana se termina laptele,apoi se da la fiert pana se ingroasa si devin o crema densa. Cand este gata se toarna intr-o farfurie si se pune folie de celofan ca sa nu faca coaja.
Pentru sirop se amesteca lichiorul cherry cu apa si zaharul pana se topeste acesta.
Pentru aranjamentul fructelor:se spala fructele si se curata de coji, se taie felii subtiri si se pregateste aranjarea lor intr-o alta farfurie ca sa nu gresiti pe tort.
Asamblarea tortului:blatul rece se aseaza pe un platou, se uda bine cu siropul de cherry pana se tremina siropul. Apoi se pune crema intr-o seringa daca aveti sau un sac a poche si se fac stelute stelute peste tot tortul pana se termina crema si se va termina repede. Apoi asezati fructele cat mai frumos posibil, in mijloc ananas felie rotunda, apoi in jur o pruna taiata felii subtiri, un kiwi, o caisa sau piersica, ananas cara va ramane le taiati felii si le asezati impreunate, apoi printre fructele asezate mai puneti fructele de padure.apoi faceti gelatina dupa instructiunile de pe plic si turnati-o peste fructe,lasati sa se incheaga si apoi mai puneti cateo steluta din crema ramasa.