Tort fraged cu dulceata de capsune

Postat de ionela2682 in Dulciuri
8 Iun 2011 | 4200 vizualizari
Tort fraged cu dulceata de capsune

Reteta este dintr-o carte foarte veche de bucate.....cand probabil nu existau alte ingrediente pentru un tort "Fandosit"..cum sun cele de acum..pot spune ca a iesit o prajiturica foarte buna...!

Ingrediente

  • 7 galbenusuri
  • 3/4 pahar zahar pudra ( pahar de 200 ml)
  • 1 plic de amoniac +2-3 lg zeama de lamaie
  • 1/2 pahar unt topit
  • sare
  • zahar si esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • dulceata (am folosit de capsune dar in reteta originala se folosea marmelada)
  • 1 cana nucamacinata
  • Pt uns
  • 1 galbenus
  • 1 lg smantana
  • Decor
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

-se freaca untul cu zaharul pudra

-se adauga galbenusurile unul cate unul,amoniacul stins,aromelesi la sfarsit faina

-se framanta un aluat potrivit de tare,se lasa sa se odihneasca 30 minute

-se imparte aluatul in 4 parti egalesi se intind foi groase de 1 cm

-se asaza in forma de tort o foaie se unge cu dulceata,se presara nuca macinata,se acopera cu cealalta foaie..

-ultima foaie se va unge cu amestecul de ou si smantana

-se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

-ciocolta se topeste si se toarna peste prajitura calda

-se lasa sa se racesca complet inainte de a fi taiata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fraged cu dulceata de capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi pufoase

Postat de ralu_ca

Gogosi pufoase

Intr-un vas am pus drojdia, 1 lg zahar si putin lapte, am amestecat si am lasat la loc cald la dospit ( approx 40 min ). Faina am cernut-o intr-un lighean, am facut o adancitura in care am pus...

Citeste continuarea

Panna cotta

Postat de Meea

Panna cotta

  Granulele de gelatina le lasam la umflat in 2-3 lingurite de lapte rece.           Punem pe foc laptele,frisca lichida si zaharul si le omogenizam. Lasam pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2011, 20:15
e grozav..dar reusesc sa se coaca bine foile daca sunt suprapuse una peste alta?
la 08.06.2011, 20:18
la 08.06.2011, 20:24
Dupa cum vezi se coc foarte bine ..uite aici alt ex; http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-greta-garbo-20162.html
si mai am ..dar nu mai caut acum link!
la 08.06.2011, 20:26
grozav
la 08.06.2011, 20:26
grozav!!!!!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking