Ingrediente
- 7 galbenusuri
- 3/4 pahar zahar pudra ( pahar de 200 ml)
- 1 plic de amoniac +2-3 lg zeama de lamaie
- 1/2 pahar unt topit
- sare
- zahar si esenta de vanilie
- faina cat cuprinde
- Umplutura
- dulceata (am folosit de capsune dar in reteta originala se folosea marmelada)
- 1 cana nucamacinata
- Pt uns
- 1 galbenus
- 1 lg smantana
- Decor
- 100 g ciocolata
Mod de preparare
-se freaca untul cu zaharul pudra
-se adauga galbenusurile unul cate unul,amoniacul stins,aromelesi la sfarsit faina
-se framanta un aluat potrivit de tare,se lasa sa se odihneasca 30 minute
-se imparte aluatul in 4 parti egalesi se intind foi groase de 1 cm
-se asaza in forma de tort o foaie se unge cu dulceata,se presara nuca macinata,se acopera cu cealalta foaie..
-ultima foaie se va unge cu amestecul de ou si smantana
-se da la cuptor pana se rumeneste frumos.
-ciocolta se topeste si se toarna peste prajitura calda
-se lasa sa se racesca complet inainte de a fi taiata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fraged cu dulceata de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|