Tort gentuta si sandalute

Postat de Silvioara in Torturi
2 Oct 2011 | 4094 vizualizari
Tort gentuta si sandalute

Modelul a fost ales de pe net de prietena mea, iar eu am incercat sa-l personalizez.

Ingrediente

Blatul

  • 5 oua
  • 250 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri cacao
  • nuci maruntite (optional)
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Pentru mousse de ciocolata alba

  • 2 ciocolate albe
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml. frisca batuta
  • o lingurita gelatina granulata

Pt. mousse de ciocolata neagra

  • 2 ciocolate negre
  • 200 ml. frisca lichida
  • 100 ml. frisca batuta
  • o lingurita gelatina granulata

Mod de preparare

Blatul se face in felul urmator:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga peste ele cele 5 linguri de lapte, esenta de rom, faina cernuta cu lingurile de cacao si praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se coace la foc moderat in forma tapetata cu hartie de copt.

Mousse de ciocolata alba si neagra (ambele se prepara la fel, asa ca pun o singura reteta). Am cautat multe retete de mousse pe net si aceasta mi s-a parut cel mai usor de preparat (blogul Laurei Sava), asa ca am incercat-o.

Cei 200 ml. de frisca lichida se pun pe foc foarte mic pana se infierbanta bine, fara sa fiarba. Se ia de pe foc si se pun ciocolatele rupte in bucati mici amestecand cu o lingura de lemn pana se topesc. Gelatina se pune la inmuiat cu 3 linguri de apa, apoi se topeste pe abur. Se toarna peste crema de ciocolata si, cand s-a racit complet, se amesteca cu frisca batuta.

Asamblarea tortului:

Blatul se taie in trei parti, se insiropeaza fiecare parte cu sirop de zahar caramelizat, se pune crema intre foi si se da la frigider pana a doua zi. Se scoate din forma, se imbraca in pasta de zahar (sau frisca) si se decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gentuta si sandalute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de portocale si vanilie

Postat de comanligia

Tort de portocale si vanilie

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri pe care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat galbenusurile si zaharul,apoi faina si am amestecat usor cu o spatula sa nu se lase...

Citeste continuarea

Tort cu crema mascarpone si limoncino

Postat de Elena_Daria

Tort cu crema mascarpone si limoncino

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2011, 12:23
foarte frumos tortuletul gentuta,dar si sandalutele,FELICITARI!!!
la 02.10.2011, 13:16
superb
la 02.10.2011, 14:19
Foarte fain!Ce reteta de pasta de zahar ai folosit?
la 02.10.2011, 14:36
la 02.10.2011, 14:38

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking