Ingrediente
- 1 blat pandispan din comert
- 300g capsuni
- 150ml iaurt
- 400ml frisca
- zahar dupa gust
- vanilie
- 1 1/2 pliculet gelatina
Sirop:
- 150g zahar
- apa
- esenta de rom.
Mod de preparare
Prima data ne apucam de sirop ca sa aiba timp sa se raceasca pana crema va fi gata.
Caramelizam zaharul iar dupa ce s-a topit turnam apa si lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul caramelizat. Lasam la racit apoi adaugam esenta de rom.
Gelatina o lasam la inmuiat in putina apa.
Pentru crema spalam bine capsunile, le curatam de codite apoi le mixam cu un blender. Amestecam cu iaurtul si frisca batuta bine cu zahar dupa gust. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn prin miscari de rasturnare. Punem si putina esenta de vanilie.
Dupa ce crema e gata, tot ce ne mai trebuie este gelatina topita pe baie de aburi. Omogenizam foarte bine compozitia.
Luam prima foaie de blat, o asezam in forma, o stropim cu sirop si asezam jumatate din crema, apoi tot asa pana terminam blatul. Lasam in frigider o noapte iar a doua zi ornam cu pasta Marshmallow sau pur si simplu daca vi se pare prea complicat, doar cu frisca si capsuni.
Este delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Harley Davidson" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|