Tort Harley Davidson

Postat de meosiris in Torturi
3 Aug 2011 | 7278 vizualizari
Tort Harley Davidson

Ingrediente

  • 1 blat pandispan din comert
  • 300g capsuni
  • 150ml iaurt
  • 400ml frisca
  • zahar dupa gust
  • vanilie
  • 1 1/2 pliculet gelatina

Sirop:

  • 150g zahar
  • apa
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Prima data ne apucam de sirop ca sa aiba timp sa se raceasca pana crema va fi gata.
Caramelizam zaharul iar dupa ce s-a topit turnam apa si lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul caramelizat. Lasam la racit apoi adaugam esenta de rom.


Gelatina o lasam la inmuiat in putina apa.
Pentru crema spalam bine capsunile, le curatam de codite apoi le mixam cu un blender. Amestecam cu iaurtul si frisca batuta bine cu zahar dupa gust. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn prin miscari de rasturnare. Punem si putina esenta de vanilie.


Dupa ce crema e gata, tot ce ne mai trebuie este gelatina topita pe baie de aburi. Omogenizam foarte bine compozitia.


Luam prima foaie de blat, o asezam in forma, o stropim cu sirop si asezam jumatate din crema, apoi tot asa pana terminam blatul. Lasam in frigider o noapte iar a doua zi ornam cu pasta Marshmallow sau pur si simplu daca vi se pare prea complicat, doar cu frisca si capsuni.

Este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Harley Davidson" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort Marius

Postat de licurici_lra

Desert tort Marius

Pentru blatul de ness , se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa si un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se...

Citeste continuarea

Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550

Postat de Ina

Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550

Baza de tort si cojile de eclere. Punem la fiert apa împreuna cu 100 g unt, uleiul, 15 g zahar si sarea.  Cand începe apa sa clocoteasca, punem toata faina deodata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2011, 10:38
si bravo pentru tort
la 03.08.2011, 10:50
ce frumos ti-a iesit..felicitari
la 03.08.2011, 11:19
frumos
la 03.08.2011, 11:50
foarte frumos
la 03.08.2011, 14:02
fruos

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking