Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie

Postat de comanligia in Torturi
14 Feb 2011 | 7565 vizualizari
Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie

Dedic acest tort cu ocazia unei zile importante,celor ce se iubesc,iubiti-va mult(si nu in ultimul rand i-l dedic sotului meu drag:)))))

Ingrediente

  • 2 oua
  • o ceasca de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri ulei
  • o cutiuta de iaurt
  • 4-5 linguri de faina
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • un plic de crema de vanilie dr.oetker+cirese din compot
  • ptr ornat floricele,frunzulite,bomonele si ciocolata
  • ptr insiropat sucul de la un compot de cirese
  • glazura de zmeura

Mod de preparare

Se bat albusurile bine spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine toate. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca faina incet sa nu se lase compozitia. Se toarna compozitia in forma de inima care a fost unsa cu ulei si se pune si foaie de copt. Se da la copt si se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Se face crema dupa prospectul plicului(am ales o crema care se face la rece,foarte rapida), apoi se taie blatul in doua parti, se insiropeaza fiecare parte, se pune crema si cirese, se asambleaza apoi la final se glaseaza cu o glazura de zmeura si se orneaza la alegere. Se da la rece. Sa aveti pofta alaturi de cel(cea)drag:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Se hidratează gelatina granule în 75g de apă rece, apoi se...

Citeste continuarea

Tort cu frisca si mure

Postat de timea

Tort cu frisca si mure

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2011, 16:55
wow supeer, ce binee arata
la 14.02.2011, 16:57
foarte frumos
la 14.02.2011, 16:57
eu sunt prima, deci toata e a mea
la 14.02.2011, 17:04
uite ca tre sa imparti si cu domnul motan ,merci motanel
la 14.02.2011, 17:07
si cu mine,ce bine arata cred ca la gust e super bun

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking