Ingrediente
- 2 oua
- o ceasca de zahar
- 2 linguri de cacao
- 3 linguri ulei
- o cutiuta de iaurt
- 4-5 linguri de faina
- o jumatate de plic de praf de copt
- un plic de crema de vanilie dr.oetker+cirese din compot
- ptr ornat floricele,frunzulite,bomonele si ciocolata
- ptr insiropat sucul de la un compot de cirese
- glazura de zmeura
Mod de preparare
Se bat albusurile bine spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine toate. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca faina incet sa nu se lase compozitia. Se toarna compozitia in forma de inima care a fost unsa cu ulei si se pune si foaie de copt. Se da la copt si se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.
Se face crema dupa prospectul plicului(am ales o crema care se face la rece,foarte rapida), apoi se taie blatul in doua parti, se insiropeaza fiecare parte, se pune crema si cirese, se asambleaza apoi la final se glaseaza cu o glazura de zmeura si se orneaza la alegere. Se da la rece. Sa aveti pofta alaturi de cel(cea)drag:)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|