Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de:
- 8 oua.
- 8 linguri de zahar.
- 8 linguri de faina.
- 1 praf de copt dr Oetker.
- Pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte fiert.
- 250 gr zahar.
- 6 galbenusuri.
- 200 gr unt.
- 1 plic de zahar vanilat.
- zeama de la 1 buc.lamaie
- 1 baton de vanilie.
- 80 gr amidon alimentar(3 linguri,cu varf).
- Pentru insiropat avem nevoie de:
- 2 sau 3 linguri de rom de la dr Oetker.
- 3 linguri de Amaretto.
- siropul din borcanul cu cirese.
- 200 ml ness.
- 2 linguri de cacao
- 4 linguri zahar brun
- 1 borcan cirese in sirop,de cirese (Kaufland),pentru ornat tortul.
Mod de preparare
Blatul:
Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful de copt si il amestecam cu faina.Faina se pune cate o lingura si se amesteca de jos in sus. Dupa ce am pregatit compozitia de blat de pandispan,pregatim tava in care o sa-l coacem blatul,punand hartie de copt.Eu fac acest blat intr-o tava, care i se detaseaza peretii.Dam tava la cuptorul deja incins si lasam cam 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca este copt.
Crema de vanilie:
Se freaca galbenusurile cu 150 g zahar intr-un vas, se amesteca cu amidonul alimentar si treptat se subtiaza cu laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat,batonul de vanilie(razuim ce are in interiorul batonului) si se pune crema la foc mic, amestecandu-se mereu pana ce va da in fiert,lasand compozitia sa mai fiarba 2 minute.Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se adauga untul frecat cu restul de zahar si zeama de la 1 lamaie.
Un sfert din crema o vom amesteca cu 2 linguri de cacao+4 libguri de zahar brun si o vom pune pe blatul din mijloc.Restul de crema se va pune pe celelalte blaturi.Mentionez ca avem 3 blaturi,deoarece blatul l-am impartit in 3.Aceasta crema din mijloc eu am amestecat-o cu 2 linguri de cacao,dar o putem amesteca cu ness sau capuccino.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme si cirese confiate." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|