Tort cu doua creme si cirese confiate.

Postat de dicarmencitta1957 in Torturi
15 Feb 2010 | 6669 vizualizari
Tort cu doua creme si cirese confiate.

Acest tort l-am facut in ajunul Craciunului.

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua.
  • 8 linguri de zahar.
  • 8 linguri de faina.
  • 1 praf de copt dr Oetker.
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte fiert.
  • 250 gr zahar.
  • 6 galbenusuri.
  • 200 gr unt.
  • 1 plic de zahar vanilat.
  • zeama de la 1 buc.lamaie
  • 1 baton de vanilie.
  • 80 gr amidon alimentar(3 linguri,cu varf).
  • Pentru insiropat avem nevoie de:
  • 2 sau 3 linguri de rom de la dr Oetker.
  • 3 linguri de Amaretto.
  • siropul din borcanul cu cirese.
  • 200 ml ness.
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 borcan cirese in sirop,de cirese (Kaufland),pentru ornat tortul.

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful de copt si il amestecam cu faina.Faina se pune cate o lingura si se amesteca de jos in sus. Dupa ce am pregatit compozitia de blat de pandispan,pregatim tava in care o sa-l coacem blatul,punand hartie de copt.Eu fac acest blat intr-o tava, care i se detaseaza peretii.Dam tava la cuptorul deja incins si lasam cam 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca este copt.

Crema de vanilie:

Se freaca galbenusurile cu 150 g zahar intr-un vas, se amesteca cu amidonul alimentar si treptat se subtiaza cu laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat,batonul de vanilie(razuim ce are in interiorul batonului) si se pune crema la foc mic, amestecandu-se mereu pana ce va da in fiert,lasand compozitia sa mai fiarba 2 minute.Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se adauga untul frecat cu restul de zahar si zeama de la 1 lamaie.

Un sfert din crema o vom amesteca cu 2 linguri de cacao+4 libguri de zahar brun si o vom pune pe blatul din mijloc.Restul de crema se va pune pe celelalte blaturi.Mentionez ca avem 3 blaturi,deoarece blatul l-am impartit in 3.Aceasta crema din mijloc eu am amestecat-o cu 2 linguri de cacao,dar o putem amesteca cu ness sau capuccino.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme si cirese confiate." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de ciocolata

Postat de rhapsody

Tort cu crema de ciocolata

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...

Citeste continuarea

Tort cu morcov si lamaie

Postat de Bianca20

Tort cu morcov si lamaie

Blat:  Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea, praful de copt si zaharul. Ouale se mixeaza cu uleiul, ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Se adauga amestecul uscat in 2 transe si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2010, 20:02
cate combinatii !pana il voi incerca sa ne spui ceva despre gustul tortului; bravo!
la 15.02.2010, 20:46
frumos tort mi ai tu acolo !cumva?
la 16.02.2010, 11:22
Cred ca a fost primul tort pe care l-am pus si nu am trecut tot ceea ce era de trecut.Cu scuzele de rigoare,fiind la inceput nu mi-am dat seama.Este un tort foarte gustos,iar ciresele din borcan sunt super-gustoase.
la 17.06.2013, 21:44
la 23.06.2021, 22:27

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking