Tort inima Parisina

Postat de alba_zori in Torturi
12 Noi 2012 | 4525 vizualizari
Tort inima Parisina

In cateva cuvinte este un tort complet,cu un gust foarte foarte bun,chiar am sa-l repet,sper sa va placa si voua!Este in mai multe straturi,cu piersici din compot facut in casa,toate ingredientele sunt bune,am folosit iar fisticul macinat,daca aveam migdale le foloseam in loc,dar si asa a iesit bun.

Ingrediente

  • Pentru baza de biscuite:
  • 100 gr zahar,
  • 1 ou,
  • vanilie,
  • coaja de lamaie
  • 250 gr faina 00,
  • o lingurita de praf de copt
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de lapte
  • Pentru straturile tortului:
  • 1.gem de piersici
  • 2.crema patisera:500 ml lapte,80 gr faina,100 gr zahar,vanilie
  • 3.5 piscoturi faramitate
  • 4.fistic macinat,sau migdale macinate
  • 5.piersici din compot taiate cubulete,scortisoara.
  • 6.umplutura:2 oua,100 gr zahar,100 gr faina,praf de copt,vanilie,fistic sau migdale macinate,2 linguri de lapte,70 ml ulei de floarea soarelui
  • 7.3 piscoturi intregi,fistic macinat sau migdale
  • 8.felii de piersici subtiri si aranjate ca flori.
  • 9.Pentru frunze cateva felii de kiwi
  • 10.gelatina,zahar praf.

Mod de preparare

La inceput am lucrat in 3 faze:

1. Baza de biscuite: 1 ou,100 gr zahar am amestecat cu o furculita, vanilia, coaja de lamaie, apoi 2 linguri de lapte, 250 gr faina cu putin praf de copt, apoi uleiul si am lucrat cateva minute pana a devenit ca o minge. Am lasat la odihnit in frigider 30 minute in folie transparenta. Apoi am intins-o chiar de doua ori am incercat in forma mea de inima tapetata cu ulei si faina. Am facut gauri cu furculita.

2. Am uns cu cateva linguri de gem de piersici baza.

3. Am pregatit crema patisera(fara oua). Am amestecat zaharul cu faina si vanilia, apoi am amestecat cu laptele (eu am avut lapte de migdale cu fistic) si am pus pe foc pana s-a ingrosat. Apoi am turnat peste tort.

4. Am faramitat niste piscoturi si pus peste crema,plus niste fistic.

5 .Am taiat cubulete piersicile si asezat peste tort. Apoi scortisoara.

6. Am pregatit umplutura ca la pandispan:Am separat cele 2 oua,albusurile le-am baut spuma cu sare si 100 gr zahar,galbenusurile le-am amestecat cu uleiul de floarea soarelui si amestecat la albusuri,am dat prin sita faina,praful de copt si niste fistic. Am turnat peste piersici.

7.Am pus iar ceva fistic si 3 piscoturi inmuiate putin.

8.Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade, 40 minute.

9.Am asezat felii de piersici ca flori si felii de kiwi ca frunze.

10.Am pregatit gelatina dupa intructiunile de pe plic,apoi am turnat peste fructe si zahar pudra peste tot.

11.Se lasa la racit bine si odihnit chiar o noapte daca se poate,oricum nu e bine sa-l taiati cald pentru s-ar putea sa curga crema,trebuie sa se odihneasca bine.

Pofta mare mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima Parisina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema Oreo si banane

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema Oreo si banane

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare. La final seadauga apa rece si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Tort cu bezea si piersici

Postat de miha

Tort cu bezea si piersici

Blat de tort: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2012, 20:03
oooaaauuuu un tort minunat
la 12.11.2012, 20:07
la 12.11.2012, 20:10
ce frumos e
la 12.11.2012, 20:11
ce minunatie!!!
la 12.11.2012, 20:11
Multumesc foarte mult dragilor,va imbratisez cu o feliuta Multumesc vecina te servesc

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking