Tort inimioara

Postat de Patricia_Iordache_79 in Torturi
21 Apr 2013 | 8621 vizualizari
Tort inimioara

Tort simplu, cu compozitie de sarlota si un mesaj care place oricui ;) Greutate: 1.500 kg.

Ingrediente

  • - 3 plicuri cu gelatina (10 gr. x 3)
  • - 100 ml apa
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 5 jumatati de piersica din compot;
  • - cateva visine/cirese fara samburi, din compot
  • - 150 gr stafide
  • - 50 ml visinata/coniac
  • pentru frisca:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 1 cana zahar tos
  • - 200 gr. smantana grasa
  • pentru ornare:
  • - frisca alba;
  • - bombonele aurii;
  • - doua inimioare facute din ciocolata

Mod de preparare

Gelatina o punem la hidratat in 100 ml. apa.

Intr-un vas cu fundul dublu, punem gelatina hidratata, adaugam cele 2 linguri de zahar,  oul batut si punem pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul.

Trebuie sa avem grija sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina.

Lasam la racit.

Batem frisca lichida impreuna cu zaharul dintr-o cana si adaugam smantana.

Punem stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata/coniac si le lasam aproximativ 30 minute.

Punem la scurs visinele/ciresele, jumatatile de piersici si le punem la scurs intr-o sita.

Cand gelatina s-a racit, o amestecam cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat)si cu stafidele scurse.

Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma inimioara), tapetezi forma cu folie alimentara, torni 1/2 din compozitia obtinuta apoi asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus si visinele/ciresele dupa bunul plac.

Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.

Acoperim tortul cu frisca si il decoram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 11:50
ce frumos e:*:*
la 21.04.2013, 12:03
Foarte frumos si pe masura frumusetii sunt convinsa ca este si gustul
la 21.04.2013, 12:11
la 21.04.2013, 12:12
Babi, de frumos...asa si asa, dar gustul...garantez pentru el
Fetelor...
la 21.04.2013, 12:19
ce frumos a iesit
eu nu prea ma impac cu gelatina asta cand folosesc, pun un singur pliculet

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking