Tort KITKAT

Postat de sis in Torturi
8 Iul 2014 | 8107 vizualizari
Tort KITKAT

Tortul perfect pentru aniversarea unui copil!

Ingrediente

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 prafuri de sare
  • 1 sticla de colorant alimentar rosu
  • 1 sticla de colorant alimentar albastru

Pentru crema/umplutura:

  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr frisca lichida
  • 8 linguri zahar pudra
  • capsuni intre 100-200 grame

Pentru decor:

  • 10 pachete de napolitane KITKAT
  • zmeura

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Am inceput prin a preincalzi cuptorul la 200 de grade si prin a imparti ingredientele blatului in 2 parti egale deoarece am facut 2 blaturi. Pentru primul blat am separat 5 albusuri de galbenus si le-am batut spuma cu un praf de sare si 5 linguri de zahar. Testul ‘tariei’ se face astlef: cand apreciem noi ca am batut indeajuns albusurile luam castronul in care le-am mixat si il inclinam putin, daca curge mai trebuie batut, daca nu inseamna ca e gata.

Dupa ce am terminat prima etapa adaugam 5 galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos cu miscari circulare. Cand s-au incorporat bine in compozitie adaugam 5 linguri de ulei si 5 linguri de faina si putem adauga si colorantul alimentar. Eu am amestecat albastru cu putin rosu si mi-a rezultat culoarea mov.

Dupa ce am terminat coca am turnat compozitia intr-o forma de tort rotunda tapetata cu hartie de copt si am bagat la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute. Dupa cele 20 de minute facem testul cu scobitoarea sa vedem daca tortul s-a facut. Dupa ce s-a copt il scoatem pe un gratar si lasam la racit.

Intre timp ne apucam de facut al doilea blat. Daca doriti ca blatul sa fie de culaore rosie trebuie sa folositi mai mult de o sticluta de colorant. Eu am folosit doar 1 si blatul a iesit … roz. Blatul se face in acelasi fel ca si cel mov. Si trebuie lasat la fel de mult la cuptor si la aceasi temperatura.

In timp ce se face al doilea blat m-am apucat de facut crema de mascarpone cu frisca. Am inceput prin bate frisca si am lasat-o cateva minute la frigider, intre timp am amesteca cele 500 grame de branza cu cele 8 linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a omogenizat adaugam amestecul de branza dulce cu frisca si le amestecam cu o lingura. Dupa ce crema s-a amestecat bine o mai am la frigider pana se racesc cele 2 blaturi.

Pana asteptam sa se raceasca blaturile si crema am facut siropul astfel: in cei 200ml de apa se dizolva 2 linguri de zahar si se adauga 1 lingurita de esenta de vanilie. Daca nu se dizolva tot zaharul, puteti incalzi lichidul pe aragaz pana cand dispar toate cristalele de zahar, insa inainte de a folosi siropul la tort, asigurati-va ca s-a racit.

Capsunile le-am spalat si le-am uscat pe un prosop de hartie si le-am taiat in jumatati.

Pentru a asambla tortul, eu am pus 1 bucata de blat pe un platou, apoi am insiropat blatul cu sirop de zahar. Pe primul blat am pus un sfert din crema si am intins-o bine, dupa care am adaugat capsunile. Am pus al doilea blat, l-am insiropat , am pus un sfert din crema si capsuni. Pentru ca tortul nu a iesit atat de inalt pe cat credeam , dupa ce am pus capsunile pe al doilea blat am mai pus un strat de crema.

Crema care mi-a ramas am intins-o pe tot blatul inclusiv pe margini si am adaugat napolitanele. La sfarsit am decorat tortul cu zmeura si l-am dat la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort KITKAT" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv

Postat de Oana

Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv

Cum se prepara  Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv Blat : Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de portocale

Postat de sufletista

Desert tort cu jeleu de portocale

Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2014, 20:16
la 09.07.2014, 10:03
la 15.07.2014, 21:12
la 12.02.2015, 10:41
La multi ani Daniela !!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking