Tort Kodrit Kadir

Postat de andaoana in Torturi
7 Mar 2014 | 7592 vizualizari
Tort Kodrit Kadir

Foarte bun acest desert Sursa: Reteta perfecta

Ingrediente

  • Pt blat :
  • -100 ml lapte
  • -1 ou
  • -100 gr zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 plic praf de copt
  • -100 gr faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 lingura ness
  • -100 ml ulei
  • Pt crema :
  • -900 ml lapte
  • -5 oua
  • -300 gr zahar
  • -esenta rom
  • Extra :5 linguri zahar

Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema . Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosii si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum : daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi timp il puteti folosi pe ochiul aragazului , topirea zaharului se poate realiza aici. Eu nu am un asemenea vas asa ca am topit intr-o craticioara mica si de acolo am pus in fiecare foma cate o lingura din lichidul rezultat .

Blatul: Punem toate ingredientele necesare ( enumerate mai sus) intr-un vas si le amestecam bine . Cand este totul omogenizat cum trebuie si nu se mai simte zaharul il punem deoparte .

Crema:

Intr-un vas inalt spargem ouale si le batem cu zaharul. Cand sunt spuma turnam laptele incet si omogenizam bine .

Acest amestec cu mult lapte il turnam in formele de copt peste zaharul topit si deja racit. Imediat punem aluatul de blat in mijloc.

Dam la cuptorul p[reincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Cand este copt ( se poate face testul cu scobitoarea) scoatem si lasam sa se racoreasca . Se intoarce pe un platou in momentul servirii .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort "Kodrit Kadir"

Postat de Geanina87

Tort "Kodrit Kadir"

Blat : Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte....

Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir

Postat de deyutzky

Tort Kodrit Kadir

Crema: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie. Blat:                     In alt bol mixam oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2014, 13:06
la 07.03.2014, 13:09
Tare bun!!
la 07.03.2014, 13:11
yammy
la 07.03.2014, 13:24
Trebuie sa il incerc si eu
la 07.03.2014, 13:40
grozav!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking