Ingrediente
- Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- un praf de sare
- 1 plic de crema de ciocolata Ole
- Pentru crema:
- 250 ml frisca lichida
- 200 ml lapte rece
- 1 plic crema de vanilie Ole
- 1 castonel de zmeura
- 1 plic gelatina
- Pentru glazura:
- 150 ciocolata amaruie
- 75 ml frisca lichida
- 75 g unt
Mod de preparare
Preparare tort Krem a la Krem:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul, apoi punem crema ole de ciocolata si omegenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cca 15- 20 de minute. Intre timp pregatim crema:
Mixam frisca, dupa care mixam separat crema de vanilie cu laptele, apoi amestecam cu frisca, crema trebuie sa iasa destul de groasa ca si consistenta Separat pasam zmeura, pe care o amestecam cu 2 linguri de zahar, dupa care o turnam peste crema. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o punem peste crema, dam 5 min la rece.
Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2. Tapetam o forma rotunda cu pereti detasabili cu folie alimentara ( ca la diplomat) punem un strat de crema, blat, crema, blat si il dam la rece pentru cel putin 3 ore.
Rasturnam tortul pe un platou, apoi pregatim glazura pe care o pregatim asa : punem ciocolata cu frisca si untul intr-un ibric si lasam pe foc pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza glazura, apoi o lasam putin sa se racoreasca si sa se ingroase. Cand este gata glazura o urnam peste tort.
Ornam tortul Krem a la Krem cu frisca si frunze de ciocolata, optional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|