Ingrediente
Blat
- 2 oua
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
- 1/2 cana de faina
- 1/2 praf de copt
Crema
- 500 g lapte
- zeama de la 1/2 lamaie
- 150 g zahar
- 4 linguri faina
- 100 ml frisca
- capsuni
Mod de preparare
Blatul-mixam oaule cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul(devine ca o crema)amestecam faina cu cacao si praful de copt dupa care incorporam in crema de ou,
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care decupam cerculete cu paharul
Crema-laptele il amestecam cu zaharul,faina si punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.adaugam zeama de lamaie si lasam sa se raceasca
Mixam frisca dupa care o incorporam in crema racita.
Asamblare-asezam un blat pe fundul paharului,crema-capsuni taiate bucati,crema-blat-crema si capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|