Tort Larissa

Postat de mirela0911 in Torturi
15 Iun 2011 | 4900 vizualizari
Tort Larissa

De ce Larissa? Azi e o zi speciala, printesa noastra mica implineste 2 anisori. Si cum altfel sa sarbatorim decat cu un tort special facut pentru ea. La multi ani minune mica si te iubim mult mult mult!!!

Ingrediente

  • Pt.blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 1 praf de copt
  • 1 lg esenta rom sau zeama de lamaie
  • Pt.crema de ciocolata:
  • 150ml frisca lichida
  • 120g ciocolata cu lapte
  • 30g unt
  • Pt.spuma de visine:
  • 2 albusuri
  • 50g zahar
  • 200g visine
  • 150g zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Pt. decor:
  • frisca
  • spuma de visine
  • capsuni, visine
  • ciocolata amaruie rasa

Mod de preparare

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma , se adauga tot zaharul si esenta de rom/zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste. Se pune uleiul si apa, se mai bate de cateva ori dupa care adaugam galbenusurile si amestecam usor prin rasturnare cu telul in forma de para de 4-5 ori. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare cu telul de jos in sus de 9-10 ori. Se desarta intr-o tava de tort si se da la cuptor pt aproximativ 35 minute (se face testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei.

Crema de ciocolata: Frisca, ciocolata si untul se pun la foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da la rece. Cand este bine racita se mixeaza pana devine ca o crema.

Spuma de visine: Albusuile se bat spuma. Se adauga 50g zahar si zeama de lamaie si se mixeaza in continuare pana se intareste.

Visinele curatate de samburi se pun la foc impreuna cu zaharul (150g) si se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 5 minute. Asa clocotite se toarna peste albusurile spuma si se mixeaza repede timp de 10 minute (sau pana se intareste spuma, nu cade de pe tel). 

Asamblare tort: Un blat se pune pe un platou, se insiropeaza cu zeama din compot de visine dupa care se intinde crema de ciocolata. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune 2/3 din spuma de visine. Se insiropeaza si cel de-al treilea blat si se pune deasupra. 

Se orneaza cu frisca, spuma, capsuni, visine si ciocolata dupa imaginatie.

Este atat de bun, se topeste in gura si sunt foarte incantata de cum mi-a iesit, le-a placut foarte mult si celor care au gustat din el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Larissa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort aniversar pentru Larissa

Postat de mirela0911

Tort aniversar pentru Larissa

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, batand in continuare iar la final se adauga apa si uleiul. Gelbenusurile se pun pe rand, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2011, 14:53
La multi ani Larisa! Sa cresti mare si frumoasa! Sa ai noroc in viata!
la 15.06.2011, 15:02
La multi,ani!!!!!!
la 15.06.2011, 15:07
La multi ani!!!! scumpa mica
frumos tort ai facut Mirela
la 15.06.2011, 15:08
Miha multumesc pt urari
la 15.06.2011, 15:08
Monicutza mersi

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking