Tort ''Mada''

Postat de Constelatialeu in Torturi
28 Mai 2013 | 15717 vizualizari
Tort ''Mada''

Azi e ziua unei fete dragi mie si i-am facut un tortulet, sper sa-i placa surpriza...Am facut eu niste combinatii pe acolo, zic eu gustoase si cine nu zice ca mine il bag in cusca leului... Pana la proba cu degustatul ma laud singura, nu de alta dar e dimineata si nu vad tastele bine... PS.Am testat cantarul pe care l-am primit si mixerul pe care mi l-am cumparat..... Sectiune la tort n-am,trebuie sa-l predau sarbatoritei un pic mai tarziu si musai sa fie intreg...

Ingrediente

  • Blat
  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 g cacao
  • 3 linguri faina
  • 10 oua
  • Crema de ciocolata
  • 1 pachet de unt
  • jumatate din compozitia de blat inainte sa se adauge albusurile si faina
  • 200 g capsuni bine coapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 160 g smantana groasa
  • 50 g zahar
  • 15 g gelatina
  • Crema de diplomat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 15 g gelatina
  • 300 g frisca hulala
  • 1 cutie cu ''Ceva fin '' de la Delaco
  • cca 20-25 de capsuni
  • Glazura
  • 1 plic de top gel rosu
  • Pt.ornat
  • frisca din smantana
  • pepite de ciocolata

Mod de preparare

Blat:

400 g zahar amestecat cu 100 g cacao si 100 ml apa se pun pe foc sa fiarba pana s-a topit zaharul. Se lasa la racit cca 15 -20 minute, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca repede. Se imparte compozitia in doua. Intr-o parte se amesteca cele 3 linguri de faina si cu albusurile batute spuma. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea. Se da la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

Crema de ciocolata:

Frecam bine pachetul de unt pana devine o crema spumoasa, adaugam cealalta jumatate din compozitia de mai sus, amestecand usor. Capsunile le zdrobim ca la piure si le incorporam in crema. Separat preparam pe baie de abur smantana cu ciocolata si zaharul pana se omogenizeaza totul ,sa nu fiarba. Gelatina o hidratam cu 50 ml apa rece si o adaugam in compozitie, dupa ce am tras-o de pe foc si am lasat-o 10 minute sa se raceasca. Apoi omogenizam totul in crema de unt .

Crema de diplomat:

Ouale cu zaharul pe baie de abur pana se topeste zaharul. Hidratam gelatina cu 50 ml apa rece si o incorporam in oua dupa ce le-am luat de pe foc. Frisca o mixam bine pana se intareste si adaugam in ea  cutia cu "Ceva fin", apoi crema de oua cu gelatina. Omogenizam si incorporam in ea capsuni taiate, lasam cateva pentru ornat.

Asamblare:

Blatul taiat in trei. Asezam prima foaie apoi punem inelul de la forma de copt, adaugam crema de ciocolata, foaia a doua crema diplomat jumatate din ea, ultima foaie si deasupra crema diplomat. Ornam cu capsuni si turnam gel topul rosu, pregatit dupa instructiunile de pe pachet. Dam la rece si a doua zi il ornam cu frisca si pepite de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Mada''" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert Tort Curcubeu

Postat de AlexTeacher

Desert Tort Curcubeu

PASUL 1: PREPARARE BLATURI Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2013, 07:48
Trebuie sa fie ceva foarte bun!sa ne dai si poza de final...
la 28.05.2013, 07:50
haaaaaaaaaa! da' ce misto si ce bun!!!!
la 28.05.2013, 07:50
Cleme, ai zis ca nu prea vezi tastele, eu cred ca nu le vad deloc. .....Acum vazui pozele. Am fost concentrata sa cetesc reteta.
la 28.05.2013, 07:52
Reteta am scris-o la 6 dimineata si apoi am trecut la ornatul tortului...
la 28.05.2013, 07:53
Gaby ,sper sa ii placa sarbatoritei,ca de nu tot aia este....

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking