Tort Mamaruta

Postat de burdulea56 in Torturi
12 Iul 2010 | 5891 vizualizari
Tort Mamaruta

Acest tort l-am pregatit pt nepotelul nostru Raducu. L-am inscris in concurs, dar m-am trezit ca nu l-am adaugat la retete si m-am gandit ca i-ar sta bine printre ele.

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri faina cernuta,
  • ½ praf de copt,
  • 1 vanilie,
  • 2 lingurite de cacao cernuta,
  • un praf de sare.
  • Sirop pt insiropat:
  • 200 ml apa,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 esenta rom.
  • Crema:
  • 1 plic budinca de cacao,
  • 400 ml lapte,
  • 4-5 linguri zahar,
  • 2 vanilii,
  • 100 g unt.
  • Decor glazura de ciocolata
  • - 2 cuburi mari ciocolata menaj,
  • 4 linguri de apa,
  • 2 bucatele margarina de marimea nucilor.
  • Decor aripi:
  • 400 ml frisca lichida,
  • colorant alimentar rosu,
  • 1 pliculet intarirtor frisca,
  • 3 vanilii.
  • Decor ochi, buline aripi:
  • bombonele rosii si maro, iar imprejurul mamarutei nuca de cocos colorata.

Mod de preparare

Pasul 1:

este bine sa se inceapa cu preparatul budincii sa se racerasca pana se coace blatul. Amestecam praful de budinca cu 100 ml lapte rece, amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Restul de lapte(300 ml) se pune la fiert cu zaharul si vanilia, cand fierbe adaugam praful de budinca dizolvat, fierbem la foc incet, amestecand continuu sa nu se prinda. Cand budinca s-a ingrosat foarte bine, stingem focul si lasam la racit. Tot acum preparam si siropul, sa aibe timp sa se raceasca: Fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul, luam de pe foc, adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca.

Pasul 2: preparam blatul.

Separam albusurile de galbenusuri. Intrun bol batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul amestecat cu praful de copr si vanilia, continuam baterea pana la topirea cristalele de zahar, adaugam galbenusurile si la urma faina, omogenizam bine. Scoateti din compozitia de blat 3 linguri compozitie si le amestecati cu 2 lingurite de cacao. Asezam compozitia de blat intro tava rotunda, unsa si tapetata deja, adaugam si compozitia cu cacao in centru, cu o furculita miscam blatul cu cacao in toate directiile, sa obtinem un blat marmorat(nu e obligatoriu, se poate face blatul si simplu). Dam tava la copt, intrun cuptor preincalzit deja. Lasam la copt 20-25 minute, asta depinde de cuptor, la mine cam acesta e timpul de coacere. Scoatem blatul, dupa racire ii dam forma unui ou, decupand putin din el, apoi il taiem in 2 bucati.

Pasul 3: amestecam budinca racita cu untul si e gata crema.

Pasul 4: asezam blatul pe platou, insiropam blatul, il umplem la mijloc cu creama.

Pasul 5: preparam glazura de ciocolata din cele 2 cuburi mari de ciocolata, apa, margarina si imbracam imediat tortul cu aceasta glazura.

Pasul 6: batem frisca cu vanilia, intaritorul si colorantul, apoi o asezam pe tort acolo unde ar trebui sa fie aripile. Suntem atenti ca parte din care am taiat putin din blat, sa fie capul mamarutei, acesta ramane doar glazurat cu ciocolata. Avem grija la repartizarea stratului de frisca sa nu punem in zona capului si sa lasam un spatiu intre cele 2 aripi. Punem ochisori din bombonele si bulinute pe aripi, iar in jurul mamarutei presarati nuca de cocos colorata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mamaruta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Raffa pentru Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert tort Raffa pentru Madalina

Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min. Separat amestecam ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Tort cu crema de iaurt si zmeura

Postat de vio_dreams

Tort cu crema de iaurt si zmeura

Batem ouale cu zaharul . Topim ciocolata impreuna cu uleiul la microunde , lasam sa se racoreasca putin si adaugam peste oua. Adaugam laptele si esenta de rom.Adaugam faina, pliculetul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2010, 15:53
Frumos! Si multa bafta la concurs!
la 12.07.2010, 16:06
ce draguta e mamaruta!
la 12.07.2010, 16:07
la multi ani lui Raducu, sa va traiasca si sa fie sanatos si cuminte!
la 12.07.2010, 16:14
La multi ani, micutului Raducu ce frumoasa e mamaruta
la 12.07.2010, 17:18

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking