Tort Maria

Postat de diaconta in Torturi
13 Aug 2011 | 8019 vizualizari
Tort Maria

Tort Maria, un tort special pentru mama mea ,dar il dedic cu tot dragul tuturor doamnelor care poarta acest frumos nume,deci si pentru Doamna Maria impreuna cu niste pupici.Sa aveti parte de viata minunata pe care o doriti.La multi ani !!!! Celorlalti le doresc o zi de Duminica minunata.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • Crema:
  • 400 gr zmeura
  • 350 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 20 gr gelatina
  • Fructe de padure(mure,zmeura,coacaze rosii) si aschii de ciocolata pentru decor.  

Mod de preparare

Blat tort Maria:

Ciocolata rupta bucati,se pune impreuna cu untul pe aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se pune deoparte sa se raceasca.

Mixam ouale intregi impreuna cu zaharul,sarea si cele doua linguri de frisca lichida(ar fi trebuit iaurt,dar nu am avut).

Cand amestecul de ciocolata s-a racit,se pune cate putin peste amestecul de oua,mixand in continuare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste compozitia de oua cu ciocolata.

Punem intr-o tava de tort tapetata,presaram deasupra cateva fructe si punem la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Rezulta un blat ciocolatos,nu prea pufos.Mi-ar fi placut totusi sa fie mai inchis la culoare.data viitoare voi adauga si doua linguri de cacao.

Lasam blatul sa se raceasca si preparam crema.

Crema:

Gelatina o hidratam cu putina apa rece.Probabil ar fi fost suficienta si mai putina gelatina,dar vroiam totusi o consistenta destul de buna pentru crema.

Zmeura o punem in blender si o zdrobim.Apoi o trecem prin sita pentru a elimina semintele.Rezulta o pasta foarte fina de zmeura si o culoare minunata.Adaugam 2 linguri de zahar si punem amestecul pe foc sa dea un clocot- doua.Lasam sa se raceasca.Cand este doar usor calduta,incorporam gelatina dupa ce am incalzit-o putin.

Mixam frisca,dar nu prea mult,apoi adaugam amestecul de zmeura cate putin.

Punem blatul pe un platou,punem inelul formei in care am copt in jurul blatului,apoi punem crema.Lasam la frigider pana cand se intareste crema.Apoi decoram dupa preferinta,eu am folosit aschii de ciocolata si fructe de padure.

Mi-a placut foarte mult blatul ciocolatos cu fructe,iar crema a avut exact consistenta pe care mi-am dorit-o si un gust dulce-acrisor cu o aroma deosebita de zmeura.

Pofta buna!!!!!

Inca o da "La multi ani Mariilor" si va invit sa serviti cate o felie din acest minunat tort!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Maria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Postat de Constelatialeu

Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 24 cm , tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Reteta tort Maria

Postat de cristinutanicolita

Reteta tort Maria

Mai intai pregatim blatul .  Dam drumul la cuptor.  Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2011, 22:52
la multi ani superb tortul
la 13.08.2011, 22:53
Multumim Lau foarte bun e
la 13.08.2011, 22:58
wow,wow,wow....................in primul rand la multi ani sanatosi si frumosi mamei tale...................... .......................multumesc , stiam eu ca nu ma lasi doar sa salivez ...........................esti o scumpa, o draguta si ai reusit cu acest gest si cu acest tort minunat sa ma emotionezi.........................
la 13.08.2011, 23:05
Ce culoare superba are tortul La multi ani mamei tale si bineinteles tuturor Mariilor
la 13.08.2011, 23:05
Vai ce frumos e tortul...La multi ani mamei tale si sunt sigura ca a devorat tortul,ca eu asa as fi facut bine ca ai scris mare,sa nu mai pun nici eu ochelarii pe nas cine ma citeste zice ca cine stie ce baba oi fi,ca si ochelari numai din aia de soare port

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking