Blat:
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare,adaugand treptat , zaharul si zeama de lamaie..Apoi adaugam pe rand cele 5 galbenusuri.Se cerne faina se amesteca cu praful de copt si sarea.Apoi se pune peste compozitia de albusuri,amestecand usor cu miscari de jos in sus ca sa nu se lase albusurile.
Se pune la cuptor in tava tapetata pentru circa 35 de minute.Se lasa la racit.
Pentru sirop se pune la fiert apa cu zaharul si se adauga zeama de lamaie.Fiind un tort cu crema de lamaie eu am fost generoasa cu lamaia.
Crema:
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.Se razuieste coaja de la cele patru lamai si se stoarce sucul.
Frisca se bate cu o lingura de zahar pudra si se pune la frigider.
Se separa ouale.Vom folosi numai galbenusurile.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si se adauga treptat si zeama de lamaie.Se pune si budinca instant in compozitie.Se pune vasul pe aburi si se amesteca pana cand compozitia se ingroasa.Cand s-a racit putin se adauga gelatina si se amesteca bine.
Dupa ce s-a racit de tot crema de galbenusuri se amesteca cu crema de Mascarpone.Se pune la frigider 30 de minute,dupa care se incorporeaza in ea si frisca.
Pentru ca nu a fost un blat foarte inalt,l-am taiat in doua.Le-am insiropat foarte bine si am pus crema de lamaie si Mascarpone.
Pentru decor am folosit fulgi de migdale si sticksurile de ciocolata cu gust de menta,mie mi-au placut foarte mult ca aspect,iar gustul de menta a desavarsit rafinamentul cremei de lamaie.