Tort mascarpone

Postat de Ina in Torturi
14 Sep 2010 | 9426 vizualizari
Tort mascarpone

Un deliciu fin inspirat de reteta Laurei Sava :)

Ingrediente

  • Pentru blat:  
  •  6 oua
  •  2 linguri cu nes
  •  200 g. zahar
  •  o esenta vanilie
  •  125 g. faina
  •  1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  •  1 lingura de nes
  •  3 linguri zahar pudra
  •  4 linguri coniac
  •  o esenta de rom
  •  500 g mascarpone 
  •  500 g branza  proaspata de vaci
  •  200 g zahar
  •  2 portocale

 

Mod de preparare

Blatul:

Intr-o forma cu diametrul de 26 cm si pereti detasabili asezam hartie de copt.

Dizolvam nesul in 2 linguri de apa fierbinte. Batem albusurile spuma  cu un praf de sare, apoi adaugam 100 g de zahar. Separat, frecam galbenusurile cu restul de zahar, vanilia si nesul, apoi incorporam faina si praful de copt, mixand pana obtinem o pasta omogena. Spuma de albus o adaugam peste compozitia cu galbenusuri, amestecand incet, de sus in jos, cu o lingura de lemn.  Pasta obtinuta o turnam in tava pregatita si o coacem la foc mediu, cca 35 minute.

Cand s-a copt, detasam peretii tavii, scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca, timp in care pregatim crema de mascarpone .

Crema:

Portocalele se storc, iar siropul se amesteca cu  branza mascarpone, branza de vaci, zaharul. Coaja de la o portocala o putem rade si adauga in crema.

Asamblare:

Blatul de tort se taie in doua, obtinand doua blaturi. Nesul se dizolva in 75 ml de apa fierbinte, apoi amestecam cu zahar pudra si coniac si esenta de rom. Cu acest sirop vom insiropa cele doua blaturi.

Intindem o parte din crema peste blatul insiropat, apoi asejam celalalt blat pe care-l insiropam cu restul de amestec cu nes. Acoperim tortul cu crema ramasa si dam la frigider cateva ore.

Decoram cu frisca, peste care presaram cacao sau cafea. Eu am folosit si topping de tiramisu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2010, 17:08
bai draga ina ce de bunaciuni ai facut..il trec la favorite si cand i-o veni randul il fac
la 14.09.2010, 17:09
Medi', te tenteaza?
la 14.09.2010, 17:09
am venit eu prima ..ha ha...
la 14.09.2010, 17:18
ce bun e
la 14.09.2010, 17:19
Rocsi, bine-ai venit!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking