Tort Medovnik

Postat de MyFancyCake in Torturi
5 Ian 2012 | 21249 vizualizari
Tort Medovnik

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr miere,
  •  200 gr zahar,
  • 4 oua,
  • 100 gr unt, 
  • 2 lingurite bicarbonat, 
  • 700 - 750 gr faina, 
  • 2 linguri smantana, 
  • un praf de sare
  • Pentru crema: 
  • 400 gr unt cu 80% grasime,
  • 1 cutie lapte condensat (375 gr),
  •  400 gr frisca
  • Pentru decor:
  •  50 gr nuci prajite

Mod de preparare

Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa fiarba. Cand ouale cu zaharul incep sa se incalzeasca turnam amestecul de miere si unt. Amestecam cu un tel, pana cand amaestecul ajunge de consistenta unei smantani groase. Apoi il lasam 10 minute la racit.

Intr-un bol amestecam faina cu bicarbonatul si cu sarea. Nu puneti de la inceput toata faina. Eu am pus cam 600 de grame si am mai aduagt dupa aceea. Turnam compozitia de oua (atentie  este inca fierbinte) si amestecam usor cu o lingura. Apoi puntem incepe sa framantam cu mana. Daca aluatul este lipicios mai adaugam faina. In final vom obtine un aluat care va fi foarte usor lipicios. Lasam aluatul la frigider 1 ora.

Rupem bucatele de aluat, pe care le intindem pe masa infainata. Ca sa nu se lipeasca de sucitor vom pudra faina si pe partea de sus a foii. Grosimea foii este asemantoarea cu grosimea unei clatite. Nu le faceti mai grose pentru ca vor creste la copt! Transferam foaia pe fundul unei tavi de copt (infainata si aceasta), apoi cu ajutorul unei baze rotunde de tort vom decupa o foaie cu diametrul de 24 cm. Intepam foaia si o coacem 5 minute. Foile vor avea o usoara tenta maronie.

Cat timp se coc foile aluatul se pastreaza la frigider. Resturile se vor pastra separat.

Mie mi-au iesit 11 foi, iar din resturi am intins 2 foi de aproximativ 38x24 cm, pe care le-am sfaramat pentru decor.

Pentru crema: se mixeaza spuma 400 gr unt la temperatura camerei. Se adauga usor, lingura cu lingura o cutie de lapte condensat. Iar la final se incorporeaza frisca batuta spuma. Frisca se va incorpora usor amestecand cu o lingura.

Crema se distribuie pe cele 11 foi, pastrand o parte din crema si pentru margini.

Se unge fiecare foaie si se formeaza tortul. Se lasa la rece 1 ora cu o greutate peste foi, apoi se imbraca in crema.

Se face un pesmet din cele 2  foi si se amesteca cu nuci prajite tocate marunt. Cu acest mix vom imbraca tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Medovnik" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Postat de gaby_d

Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort Blaturi de nuca : Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si...

Citeste continuarea

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Blatul: Maruntiti fisticul in blender, dar nu il faceti pudra. Separati ouale. Bateti albusurile cu un praf de sara pana devin spuma. Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2012, 21:12
Senzational!
la 05.01.2012, 21:24
Excelent l-am pus la favorite
la 05.01.2012, 21:25
waw...ce de foi are..arata minunat!!!
la 05.01.2012, 21:30
Ce bunaciuneeeeeee
doar ca mie mi se pare foarte dulce laptele condensat
la 05.01.2012, 21:31
ce de munca. frumos si bun bun

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking