Ingrediente
Cremă ganash
- 200 ml frişcă lichidă
- 200 gr ciocolată albă
Cremă lămâie
- 7 ouă
- 750 ml lapte
- 250 ml frişcă lichidă
- 250 ml suc de lămâie
- răzătură de lămâie
- 150 gr zahăr
- 100 gr amidon
- 20 gr gelatină
Jeleu
- 2-3 linguri de zahăr
- 1 lingură amidon
- sos de zmeură
Alte ingrediente
- 2 foi de tort
- 2 foi de napolitană
- pastă de zahăr
- creioane decorative Dr Oetker
- ciocolată menaj
Mod de preparare
Mai întîi am făcut crema ganash din 200 gr ciocolată albă mărunţită şi topită în 200 ml frişcă lichidă. Am lăsat-o să se răcească bine, apoi am mixat-o până am obţinut o spumă fină.
Pentru crema de lămâie am stors mai întâi 4 lămâi în timp ce am încălzit laptele amestecat cu frişca lichidă. Am bătut ouăle cu zahărul până s-au albit şi compoziţia a devenit spumoasă. Am adăugat zahărul amestecat cu amidon, apoi răzătura de lămâie. Am adăugat laptele călduţ, apo sucul de lămâie şi am pus la fiert pe baie de aburi până crema a căpătat o consisteţă ca de smântână groasă. După ce s-a răcorit crema, am adăugat gelatina înmuită în apă rece şi dizolvată la microunde. La sfârşit am adăugat crema ganash.
Într-un inel de tort am pus un blat de tort, am însiropat cu un sirop simplu din zahăr şi apă. Am pus un strat de cremă, apoi un strat de jeleu, o foaie de napolitană, un strat de jeleu, cremă, apoi un blat, jeleu şi ultima foaie de napolitană. Am strâns folia şi am dat la rece câteva ore.
Pentru decor am uns tortul cu puţină cremă, apoi am îmbrăcat în pastă şi am decorat cu ciocolată şi creioane de la Dr Oetker.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|