Tort Minge de Fotbal

Postat de Oana in Torturi
1 Oct 2011 | 10102 vizualizari
Tort Minge de Fotbal

Pentru Cata :) "La multi ani!"

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 3/4 pahar suc proaspat de portocale
  • 1,5 pahar zahar
  • 1/3 pahar ulei
  • 2 pahare faina
  • un plic praf de copt
  • Sirop:
  • coaja de la 3 portocale mici
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • Crema cu ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • Crema cu ciocolata amaruie:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Decor:
  • nuca de cocos alba si verde

Mod de preparare

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron incapator se amesteca galbenusurile cu uleiul si sucul de portocale, apoi se mixeaza impreuna cu 1 pahar cu zahar. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie peste galbenusuri, mixand la viteza mica. Separat, se bat albusurile spuma cu jumatate de pahar de zahar. Se adauga albusul in crema de galbenusuri, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor, pana se incorporeaza bine. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara (20x30 cm) si un vas rotund cu diametrul de 20 cm. Se toarna aluatul pentru blat in ambele tavi si se coace la foc mic. Se face proba cu scobitoarea. Se scot blaturile si se lasa la racit pe un grilaj, indepartand usor hartia de copt.

Intre timp se prepara siropul. Coaja de portocala se taie solzisori subtiri si se pune intr-un ibric impreuna cu zaharul si apa. Se fierbe la foc mic pana lichidul ajunge la 250 ml. Se lasa apoi la racit. Se strecoara si se lasa la scurs coaja de portocala.

Crema: In doua craticioare se rupe bucati ciocolata cu lapte si ciocolata amaruie. Se amesteca fiecare cu frisca lichida si se pun craticioarele pe foc mic, amestecand pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba! Se lasa la racit, apoi se pun la frigider jumatate de ora. Se scot cremele, se mixeaza intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se ingroasa. Se mai lasa la rece 15 minute. Crema cu ciocolata amaruie se opreste pentru a imbraca mingea.

Asamblare: Se taie blatul dreptunghiular in doua, se insiropeaza usor si se umple cu crema de ciocolata cu lapte, presarand peste crema fasiute din coaja de portocala. Blatul rotund se taie in trei parti. Se tapeteaza cu folie de plastic un castron de aceeasi dimensiune, se aseaza cate un blat, se insiropeaza, se umple cu crema cu ciocolata cu lapte, presarand si pe acesta coji de portocale. Dupa ce s-au pus toate straturile, se lasa castronul cu "mingea" la frigider jumatate de ora.

Se imbraca tortul dreptunghiular in crema, se pune "mingea" deasupra, pe mijloc, ajustand cu cutitul forma, daca este cazul. Se imbraca mingea cu ciocolata amaruie, modeland forma rotunda. Se fac din hartie sabloane pentru decor si se presara nuca de cocos alba, dand forma mingii. Pe blatul de jos se presara nuca de cocos verde. Se lasa tortul la rece cel putin 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minge de Fotbal" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Retete similare

Tort teren de fotbal

Postat de Criss

Tort teren de fotbal

Blat: Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se...

Citeste continuarea

Tort "Minge de fotbal"

Postat de aziz

Tort "Minge de fotbal"

blatul:se bat galbenusurile cu zaharul si o lingura de apa pina se albesc.albusurile si praful de sare se bat spuma.faina se amesteca cu praful de copt.amestecam crema de galbenus cu spuma de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2011, 21:33
la multi ani sarbatoritului nota 10 pentru tort
la 01.10.2011, 21:39
Sunteti impatimiti ai fotbalului...Felicitari!!!!
Tortul arata tare bine!!!
la 01.10.2011, 21:50
ete la Oana "la MUTI ani!"))
ai vrea tu)))))


La multi ani, Cataaa!!!!

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking