Tort Mousse de ciocolata umplut cu choux

Postat de doralinda72 in Torturi
2 Iun 2014 | 4658 vizualizari
Tort Mousse de ciocolata umplut cu choux

Cred ca il pot compara cu o cupa de profiterol, doar ca e "gigant" cert e, ca acest tort a fost pe placul tuturor! Atentie, nu se taie cu cutitul, va puneti in jurul lui si mancati direct cu lingurita! :)) glumesc

Ingrediente

  • 20 de buc de choux
  • Ptr crema :
  • 350gr lapte
  • 150 gr smantana nedegresata
  • 80 gr zahar alb
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 40 gr amidon de porumb
  • 1 pastaie de vanilie
  • Ptr mousse:
  • 600 gr ciocolata 70% cacao ptr topit
  • 300 ml lapte
  • 400 ml smantana nedegresata

Mod de preparare

Prepararea cremei: intr-o craticioara puneti laptele si smantana si puneti pe foc impreuna cu vanilia(o taiati pe lung si cu ajutorul cutitului, scoateti samburii). Amestecam separat zaharul cu amidonul si ouale. Inainte de a incepe sa fiarba laptele, luam cca un sfert din cantitatea de lapte si punem la compozitia de oua si amestecam, dupa care turnam totul in craticioara cu restul de lapte.Continuam sa amestecam si imediat cand incepe sa se ingroase crema, o luam de pe foc si o turnam intr-o tava pirex dupa care o acoperim cu folie din plastic transparenta si o punem la frigider. Cand s-a racit crema, o turnan in bolul de la mixer si amestecam bine ptr a nu avea "cocoloase" si sa devina bine omogena. 

Cu ajutorul unui dui, faceti o gaura in fiecare choux si cu ajutorul posului, umpleti cu crema de vanilie.

Ptr mousse: punem laptele intr-o craticioara si punem pe foc lasand pana aproape de fierbere. Intre timp, rupem ciocolata in bucatele mici si le punem intr-un bol turnand peste laptele fierbinte lasand cateva minute ptr a se incalzi bine ciocolata inainte de a amesteca (daca o amestecati imediat,exista riscul sa nu se topeasca bine ciocolata) apoi adaugam si smantana batuta ca ptr frisca amestecand usor cu o spatula. 

In bolul de la mixer (daca aveti, daca nu, intr-o forma ovala adanca), puneti folie din plastic transparenta cat sa acopere bine toata suprafata si sa ramana si pe dinafara apasand bine cu mana sa fim siguri ca s-a lipit bine. Punem cat sa acopere din mousse-ul de ciocolata, apoi cate un rand de choux, apoi iar mousse si iar choux pana le terminam, pastrand ptr la sfarsit mousse ca sa acoperim bine suprafata. Cand am terminat, acoperim cu folia transparenta apasand bine peste compozitie cu mana (mai mult in mijloc are tendinta de a se ridica) dupa care lasam la frigider cateva ore, e indicat sa lasati peste noapte ptr a se inchega bine compozitia. Decorati dupa plac. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mousse de ciocolata umplut cu choux" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!

Postat de Corina33

Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!

Pentru blat: se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit, apoi se toarna totul intr-o forma de tort rotunda cu margine detasabila si diametrul de 26 cm. Se niveleaza frumos cu o lingura...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure

Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza timp de 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2014, 16:14
Eu vreau cu polonicul,cu lingurita obosesc.....
la 02.06.2014, 16:17
Clemeeee!!
la 02.06.2014, 16:17
o idee buna
la 02.06.2014, 16:18
la 02.06.2014, 16:18
Ligia, multumesc!

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking