TORT '' New Year''

Postat de corina241 in Torturi
1 Ian 2011 | 6398 vizualizari
TORT '' New Year''

Ingrediente

BLAT

  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingura de cacao
  • 2 cuburi de ciocolata date pe razatoare
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 praf de copt

SIROPUL

  • 200 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura de zahar

CREAMA alba

  • 600 ml frisca lichida
  • 2 lingurite de miere
  • 1 pliculet gelatina
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie

CREMA neagra

  • 200g ciocolata menaj
  • 1 cubulet de unt
  • 250ml frisca lichida

GLAZURA

  • 120 g ciocolata menaj
  • 1/2 cubulet de unt
  • 2 linguri de lapte

Decor:visine confiate

Mod de preparare

Blatul: Albusurile le batem pana isi tripleaza volumul,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le frecam cu uleiul formand o maioneza subtire,turnandu-se apoi peste albusuri si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Faina,cacaoa si praful de copt se adauga in ploaie la sfarsit incorporand toate ingredientele amestecand usor.

Pregatim o forma rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt si punem intreaga compozitie a blatului pe care il dam la cuptor pentru 35 minute la foc potrivit.

Siropul: Intr-un ibric punem apa,zaharul si esenta de rom lasand sa dea un clocot.

Crema alba: Mixam frisca bine pana se intareste,adaugam mierea,laptele,apoi gelatina folosita conform instructiunilor.La sfarsit adaugam esenta de vanilie si mixam totul.Dam la rece pana la incorporarea tortului.

Crema neagra:Pregatim o craticioara pe care o punem pe bain marie.Cocolata usor topita impreuna cu frisca si untul le punem in craticioara si lasam sa se topesca ciocolata,amestecand continuu.Cand a ajuns la punctul de fierbere dam jos de pe aragaz si asteptam sa se mai raceasca.

Glazura:Amestecam toate ingredientele pe bain marie si lasam sa fiarba putin.

Asamblarea:

Luam blatul de tort si-l taiem in 3.Insiropam partea de jos,adaugam o parte din crema alba,apoi o ''fasie''subtire din crema neagra si dam putin la rece.Revenim apoi cu un alt strat de crema alba si continuam cu urmatoarea parte de blat(cea de-a 2 a),insiropam,punem,crema alba si neagra,iar apoi ultima parte a blatului si decoram cu glazura ,crema si visine.

A iesi un tort foarte inalt si buuunnn la gust!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT '' New Year''" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola

Retete similare

New Year Cake

Postat de laylalala

New Year Cake

1. Incinge cuptorul la 180 ˚ C, Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava rotunda de aprox. 23 cm diametru. 2. Pentru blat,   pune intr-o cratita pe foc potrivit, untul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2011, 13:52
Multi ani frumosi, Corina!
la 01.01.2011, 13:55
Gaby La multi ani si multe bucurii!!
la 01.01.2011, 14:14
La multi ani!!!
la 01.01.2011, 14:21
Corina,cum iti spuneam inainte este megasuperb si multumesc frumos pentru felia oferita
la 01.01.2011, 14:38
La multi ani! Super tort!

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking