Tort "Old fashion"

Postat de doralinda72 in Torturi
28 Mar 2013 | 15147 vizualizari
Tort "Old fashion"

E un tort simplu de preparat, si special cu aceasta "banda" de ciocolata de jur imprejur!

Ingrediente

Ptr blat:

  • 125 gr zahar
  • 30 gr cacao 70%
  • 125 gr faina
  • 5 oua
  • Ptr sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 80 ml coniac

Ptr crema de ciocolata:

  • 600 gr ciocolata ptr gatit
  • 500 gr smantana
  • 250 ml lapte

Ptr decorul de jur imprejur

  • 100gr ciocolata neagra
  • o bucata de plastic cu diametrul tortului

Mod de preparare

In bolul de la mixer, punem ouale, zaharul si batem la viteza mare pana devine o compozitie "spumoasa". Amestecam faina cu cacao si indicat este sa trecem printr-o sita intai de a adauga la compozitie ptr a deveni mai pufos blatul! Adaugam apoi la compozitia de oua amestecand usor cu o lingura, NU cu mixer! Sa avem o forma unsa cu unt si presarata putin faina si turnam compozitia, forma sa fie de diametrul de 24cm, apoi punem la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 25-30 min. Cand e gata lasam sa se raceasca bine blatul inainte de a-l taia! Siropul se prpara foarte rapid, amestecam apa cu zaharul si lasam sa dea doar un clocot si apoi lasam sa se raceasca, si cand e rece, adaugam coniacul.

Ptr crema, taiem bucatele mici ciocolata, smantana o batem cu mixerul pana se ingroasa, iar laptele il incalzim bine dar sa NU fiarba! Cand laptele e gata turnam peste ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata, puteti folosi si un mixer de mana. Adaugam si smantana si amestecam bine cu o spatula.

Taiem blatul cu ajutorul unui cutit(sau daca aveti aparatul special) in 3 parti, pe o tava punem cercul de la forma in care am facut checul, punem primul rand de blat, il stropim cu o pensula cu sirop, punem crema, apoi tot asa cu urmatoarele 2 bucati de blaturi dar pe ultimul, punem doar sirop si nu crema! Punem la congelator cca 1-2 ore. In mod normal trebuie sa va ramana crema destul pe care o pastrati la frigider ptr garnitura.

Ptr ciocolata de decor, topim ciocolata la bainmarie, si atentie, ca sa ne iasa bine in jurul tortului, trebuie sa fie calduta, nu fierbinte ptr ca nu se va lipi pe tort si se va albi! Deci, o turnam pe o bucata de marmura si o amestecam cu o spatula repede. Sa avem deja taiata o bucata de plastic(puteti folosi de la o sacosa de plastic mai tare) cat e diametrul tortului si putin mai mare decat grosimea lui, o intindem pe masa, punem scotch la capete ca sa o putem lucra bine, si turnam ciocolata peste aceasta banda dupa care o infasuram repede in jurul tortului si punem la frigider ptr cca 1 ora ptr a se intari. Cand e gata, tragem usor de un capat al plasticului incat ciocolata sa ramana lipita pe tort! Trecem la ornare cu ajutorul unei pungi ptr decor, punem restul de crema si decoram dupa plac!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Old fashion"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Retete similare

Desert tort Tanu-Motanu

Postat de ancutsa

Desert tort Tanu-Motanu

  Blaturile: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, făina şi praful de copt, amestecând de aici cu...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2013, 15:59
Şi poza principală
Oricum, am văzut din celelalte poze şi din reţetă că-i foarte bun. Super!
la 28.03.2013, 16:02
ma ingras numai cat ma uit
la 28.03.2013, 16:02
Super fain!!
la 28.03.2013, 16:03
yamiiii
la 28.03.2013, 16:08
Cookie, cred ca din torturi,e care le-am facut pana acum, acesta e cel mai reusit!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking