Ingrediente
- Blat:
- 4 oua.
- 5 linguri cu zahar.
- 2 linguri faina de cartofi.
- 2 linguri faina de grau.
- 1 praf de copt.
- 1 lingura cu ulei.
- Crema:
- 250 gr mascarpone.
- 250 ml frisca.
- dulceata de cirese.
- 100 gr ciocolata amara.
- sirop .
- Decor :
- frisca
- ciocolata
- cirese confiate.
Mod de preparare
Pentru inceput se pregateste blatul ,se mixeaza albusurile separat ,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma ,se adauga cele doua tipuri de faina si praful de copt ,cu ajutorul unei palete de silicon se incorporeaza bine ,amestecand d ejos in sus pana devine omogen,se incorporeaza si albusurile batute spuma.Intr-o tava tapetata se pune compozitia ,se da la cuptor (190°) pentru 20-25 minute ,se face proba cu scobitoarea .Dupa care blatul se lasa la racit(daca aveti timp puteti sa il pregatiti cu o zi inainte).
Crema:ciocolata se pune la topit,pe baie de aburi cu 2 linguri de frisca lichida,dupa care se lasa la racit.Se mixeaza frisca cu mascarponele ,daca este necesar se mai adauga zahar(dupa gust) dupa care se incorporeaza ciocolata ,se mixeaza bine si se da la rece.
Ansamblare :Blatul racit se taie in 3 straturi ,crema se imparte in 3 parti ,se aseaza primul strat se insiropeaza (dupa gust),se pun cateva linguri de dulceata de cirese ,se pune primul start de crema,se continua cu al doilea strat si tot asa pana se termina.Deasupra se niveleaza cu un strar de crema,pe margini se imbraca in frisca ,se decoreaza dupa gust si se da la rece .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "padurea neagra"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|